Facia-1

Yağışa rağmen iptal eidlmeyen Formula-1'de tehlike çanları çaldı. Fransız pilot Bianchi, kaza yapan aracı kaldıran vince çarptı. Bilinci kapanan sporcu, ölüm-kalım savaşı veriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2014 Güncelleme 06 Ekim 2014, 00:00
Facia-1

İÇİNDEKİLER

Otomobil yarışı severlerinin kalbinin attığı Formula-1'e feci bir kaza damga vurdu. F1'in gelecek vadeden pilotlarından, Marussia-Ferrari'nin Fransız pilotu Jules Bianchi (25) pistteki kurtarma vincine çarpması sonucu ölümle burun buruna geldi. Spor dünyasını yıkan kaza, Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. yarışı olan Japonya Grand Prix'de yaşandı. Tayfun uyarısı sebebiyle hafta boyunca tartışma konusu olan yoğun yağışa rağmen iptal edilmeyen Japonya Grand Prix, faciayla noktalandı. Sauber pilotu Adrian Sutil, yağmurun görüş açısını minimuma indirdiği pistte aracın kontrolünü kaybederek lastik bariyerlere çarptı. Kurtarma vinci ise kaza yapan aracı kaldırmak için çalışmalara başladı. Bu sırada hava şartlarından ve karanlıktan dolayı zorluk yaşayan Jules Bianchi, 200 km hızla ilerlerken kenara savruldu. F-1 aracı, vincin altına girdi. Kafasından ağır darbe alan Bianchi, kötü hava koşulları nedeniyle helitopter yerine karayoluyla Mie General Hastanesi'ne kaldırıldı. Bilincinin kapalı olduğu açıklanan Bianchi, acil ameliyata alındı. Korkunç kaza sonrası yarış durduruldu. Sıralama o an ki şekliyle kabul edildi ve Lewis Hamilton yarışı kazandı. F-1 pilotları yarış biter bitmez hastaneye koştu.

PİST KAPKARANLIKTI

SPOR dünyasını üzen kazanın en yakın tanıklarından olan Sauber pilotu Adrian Sutil, dünkü yarış şartlarını, kariyerindeki en karanlık ve düşük görüşe sahip yarış olarak tanımladı. Sky Sports'a konuşan Sutil, "Yarış sırasında yağmur arttı, hava karardı ve görüş düştü. 15 yıldır böyle bir şey görmedim" şeklinde konuştu.

KAZA 'GELİYORUM' DEDİ

WİLLİ- AMS pilotu Felipe Massa kazadan önce herkesi uyardığını söyledi. Brezilyalı sürücü, "Kazadan 5 tur önce 'Bu yarış durmalı' diye çığlık attım. Pistte çok fazla su vardı ve çok tehlikeliydi" ifadesini kullanarak kazanın 'Geliyorum' dediğini söyledi.

HAYATİ TEHLİKE VAR
25 yaşındaki Jules Bianchi'nin geçirdiği ameliyat sonrasında yoğun bakıma alındığı, kendi başına nefes alabildiği ve solunum cihazına ihtiyaç duymadığı ifade edildi. Bu gelişme, "hayati tehlikeye rağmen" iyi bir gelişme olarak yorumlandı.