İnsanlık borcu

Antalya'da 2012 yılında, tartışan Deniz ve Sabit Dumlupınar çifti, peşpeşe denize atlayarak intihar etti. Kendi adlarını taşıyan 4 yaşındaki ikizleri ise milyonlarca liralık borçla karşı karşıya kaldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2014 Güncelleme 19 Eylül 2014, 01:51
İnsanlık borcu

İÇİNDEKİLER

Anne ile babası intihar eden ikiz yavrular davalarla büyüyor. 2012 yılında İstanbul'dan Antalya'ya giden Deniz ve Sabit Dumlupınar çifti yılbaşı gecesini Afyonkarahisar'da 5 yıldızlı bir otelde kutladı. İkili burada başka bir çiftle arkadaşlık kurdu. Tanıştıkları çifti Antalya'ya davet eden Dumlupınar ailesi, 6 Ocak 2012 akşamı ikiz bebeklerini bir yakınlarına bırakıp konuklarını akşam yemeğine götürdü. Restoranda alkol alıp eğlenen Dumlupınar çifti, ilerleyen saatlerde tartıştı. Daha sonra fırtınalı gecede peş peşe denize atlayıp dalgalar arasında kayboldu. Çiftin cesedi günler sonra Konyaaltı sahilinde bulundu.

BAKIMLARINI TEYZELERİ ÜSTLENDİ
Deniz ve Sabit Dumlupınar çiftinin kendi adlarını taşıyan ikiz çocuklarının bakımını ise teyzeleri Semiha Eğmen üstlendi. Semiha Eğmen, "Daha konuşmasını bile bilmiyorlardı. Annelerini ve babalarını olaydan sonra bir daha göremeyince sürekli ağlıyorlardı. O günleri atlattık artık. Çocuklar bana alıştı. Annelerini ve babalarını sorduklarında 'Onlar kuş olup cennete gitti. Gelemiyorlar' dedim. Onlar da böyle biliyor" dedi.

DAVALARLA BOĞUŞUYOR
Çocuklaraannelik ve babalık ederken bir taraftan da mahkemelerde hukuk savaşı verdiğini belirten Semiha Eğmen şunları anlattı: "Çocukların annesiyle babası vefat edince herkes paranın peşine düştü. Her yerden alacaklı ortaya çıktı. 'Alacağım var' diyen geldi. Kardeşimin İstanbul'daki evinin eşyalarına haciz konuldu. Sabit beyin ortak olduğu şirketle ilgili benim adıma sahte imza atılmış. Bununla ilgili hukuki süreç sürüyor. Ayrıca Sabit Dumlupınar'ın 1 milyon liranın üzerinde vergi borcu çıktı. Bunun üzerine biz tereke davası açtık. Mirasın reddini istedik. Bununla ilgili de hukuki süreç devam ediyor."