Gel de içme!

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı sona ererken geriye akıllarda rakı ve içki tartışmaları kaldı. Polemiğe son noktayı yazar Bekir Coşkun koydu: CHP, öyle bir halde ki; ayık kafayla hiç çekilmiyor. İçmeyip de ne yapalım!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2014 Güncelleme 08 Eylül 2014, 02:16
Gel de içme!

İÇİNDEKİLER

CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı sona ererken geriye akıllarda rakı ve içki polemikleri kaldı. Kılıçdaroğlu'nun "Rakı sofrasında elitizm yapanları partiden atacağım" sözlerine son tepki ulusalcı yazar Bekir Coşkun'dan geldi. Coşkun içki ve rakı polemiklerine "Rakı masasında muhalefet yapanları atacaksın da... Sokakta yoksun... Meydanda yoksun... Çarşıda, pazarda yoksun... TBMM'de yoksun... Rakı masalarını at, muhalefet kalmıyor... İktidar karşısında dört seçim kaybetmiş kişiden seçim kazanmasını beklemek ayık işi midir?

KEMAL BEY ÇİZİK YEDİ
Onu aday gösteren 944 delegeden 204'ü dahi oy vermemiş. Delegen seni zar zor seçiyorsa millet niye seçsin?.. Coşkun'un bu sözleri ise "CHP'liler şimdi içmeyip de ne yapsın?" yorumlarına neden oldu. Bu arada kurultayda aldığı oyla büyük şok yaşayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci şokunu PM seçimlerinde yaşadı. Kılıçdaroğlu'nun 52 kişilik anahtar listesinde 4 isim delegeden çizik yedi. Bu isimler arasında en dikkat çekicisi ise CHP Genel Başkanı'nın A takımında yer alan Erdoğan Toprak oldu. Kulislerde Toprak'ın PM dışı kalmasında, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesinde ve seçim kampanyasında rol oynamasının etkili olduğu ve delegenin İhsanoğlu faturasını Toprak'a kestiği yorumları yapıldı.

ZORLA BEKAROĞLU
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun korumaya aldığı ünlü gazeteci Enis Berberoğlu anahtar listede 408 oyla Parti Meclisi'ne seçilirken Kılıçdaroğlu, partide büyük tepkilere yol açan Mehmet Bekaroğlu'nu ise cinsiyet kontenjanı olarak bilinen Bilim Kültür Platformu listesinden PM'ye soktu. Bekaroğlu 12 kişilik listede en az oyu almasına rağmen kadın kotası olarak bilinen 'cinsiyet kotası' sayesinde Parti Meclisi'ne seçilebildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun listesinde yer alan ancak delegeden çizik yiyen diğer isimler Murat Özçelik, Saliha Sera Kadıgil ve Zeki Eker oldu. Ünlü gazeteci Mustafa Balbay da PM'ye giremezken, Tuncay Özkan ise listede yerini aldı.

MUHARREM iNCE'DEN iKi iSiM
474 adayın yarıştığı PM'de Kılıçdaroğlu'nun listesini 4 isim delerken, bunlardan biri de Muharrem İnce'nin listesinde yer alan Fikri Sağlar oldu. Sağlar'ın yanı sıra İnce'nin listesinde yer alan Ali Özcan da Kılıçdaroğlu'nun listesini delerek PM'ye giren isim oldu. 474 başvuru yapılan listenin büyüklüğü nedeniyle delegeler ortalama 20 dakikada oy kullandı ve oyların sayımı 5 saati aştı. Kılıçdaroğlu'nun Yüksek Disiplin Kurulu üyeliği için hazırladığı anahtar listesi ise aynen seçildi.

EN ÇOK OY MÜFTÜYE
Kurultay'
da en yüksek oyu alan isim CHP'nin müftü kökenli milletvekili İhsan Özkes oldu. İhsan Özkes 665'le birinci sıradan PM'ye girerken, İstanbul Milletvekili Şafak Pavey 642, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da 619 oyla üçüncü sırada yer aldı. Sivas olayları sırasında hayatını kaybeden Metin Altıok'un kızı Zeynep Altıok da yeni PM'de yer aldı. Parti Tüzüğü'ndeki cinsiyet kotası da gözetilerek kesin sonuçların bugün
ilçe seçim kurulu tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

PELiN ARTIK SAVAŞA HAZIR
CHP'ye yakınlığıyla bilinen ve köşe yazarlığı da yapan ünlü oyuncu Pelin Batu Şile'deki çiftliğinde inzivaya çekildi. Pelin Batu inzivaya çekilmesinin sebebini "En son Cumhurbaşkanlığı seçiminde pusulayı görünce donakaldım, elim gitmedi. Hiçbir aday bana hitap etmeyi bırak, yanıma bile yanaşmıyordu. Bu çaresizlik insanı gerçekten inzivaya itiyor. Ben bir süredir bununla direniyorum ve de mutluyum. Şimdi savaşmak için bileniyorum. Bir de görünür olup ne zaman Türkiye'de ne aptallıkla ilgili bir şey söylesem herkes üstüne alınıyor ve "Sen bize aptal mı dedin?" linci başlıyor. Ama hakikaten aptallık var" diye açıkladı. Bu sözler ise "Pelin Batu kiminle savaşıyor, yine kendi zekasınca kime aptal teme küstahlığında bulunuyor" yorumlarına neden oldu.