Amerikan ulusalcılığı

Sürekli ABD'Yİ eleştiren "ulusalcı" Uğur Dündar'ın neden İzmir'e yerleştiği ortaya çıktı. Dündar, oğlu Bora'nın, İzmir Amerikan Koleji'nde okuması için bu kararı aldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Eylül 2014 Güncelleme 04 Eylül 2014, 02:34
Amerikan ulusalcılığı

İÇİNDEKİLER

Uğur Dündar, kayınvalidesinin memleketi İzmir'e gitti... Yerel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hezimete uğrayan Uğur Dündar, çevresindekilere artık İstanbul'da yaşamanın imkansız olduğunu ancak İzmir'de çok huzurlu bir yaşamın kendisini beklediğini söyledi. Hükümet ve Yeni Türkiye düşmanlığında doktora yapan Dündar'ın neden İzmir'e gittiği ortaya çıktı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Dündar'ın neden İzmir'e yerleştiğini yazdı. Sertel, "Uğur Dündar'ın İzmir'e yerleşmesinin nedeni oğlu Bora'nın, İzmir Amerikan Koleji'ni kazanmasıdır. Diğer çocuğunu da aynı okula yazdırdı" dedi. Ulusalcı kimliğiyle gündem yaratmaya çalışan ve sürekli ABD aleyhinde konuşan Dündar'ın bu kararı, büyük şaşkınlık yarattı. Birçok kişi sosyal medyada Dündar'ı eleştirdi. "Dündar, Türk değil Amerikan ulusalcısıdır. Bunu bir kez daha kanıtladı" diyenler, gerçeğin ortaya çıkmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

İZMİR'DEN TEPKİ
2011 yılında vefat eden Dündar'ın kayınvalidesi Ümran Baradan, Gül Sokak için başvuru yapmıştı ve kendi adıyla anılmasını istemişti. Uğur Dündar'ın da büyük çaba harcadığı bu olay, İzmirliler'in büyük tepkisiyle karşılaşmıştı. Dündar ve arkadaşları da bu talepten vazgeçmek zorunda kalmıştı.

İZMİR'DEKİ ABD EKOLÜ
İzmir Amerikan Koleji, kentin en iyi eğitim kurumlarından biri. Dündar da ulusalcılığını bir kenara koydu ve burayı tercih etti.

TWİTTER YORUMLARI
Şezlong üzerinden kalkma sen Uğur...
Uğur Dündar sen tam bir Amerikancı'sın.
Seninle gurur duyuyordum. Ancak Uğur Dündar benim için öldü artık.
Amerika'nın Uğur'u artık İzmir'de...
Ulusalcılık yalanıyla yıllardır bizi kandırdılar. En başta da Uğur Dündar.
Kaybetmekten yorulmadın mı Uğur Dündar. Son söz Milletin artık, bunu unutma.