Geçiş manifestosu

Başbakan Tayyip Erdoğan, partililere çok önemli uyarılar yaptı: Dört başlık altındaki öneriler, 'manifesto' olarak kabul edildi ve destek gördü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Ağustos 2014 Güncelleme 16 Ağustos 2014, 02:20
Geçiş manifestosu

İÇİNDEKİLER

Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Erdoğan, geçiş döneminde partisi içinde oluşabilecek çatlaklara karşı partisi içindeki tüm tartışmalara el koydu. Tüm kademelerle bir araya geldiği toplantılarda aynı mesajı veren Erdoğan'ın sözleri yakın çevresi tarafından 'Geçiş dönemi manifestosu' olarak nitelendirildi. İşte Erdoğan'ın önce MKYK'da, ardından milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantıda dile getirdiği manifestosu::

KONUŞMAYIN: Ne basına ne kendi aranızda partinin durumu ya da geleceği hakkında konuşmayın. Konuşacaksanız partimizin zaferini, ilkelerini konuşun...

KULİSLERE TAKILMAYIN: Kimsenin birileri için yaptığı kulislere aldanmayın. Asla ve asla bu hataya düşmeyin. Çevrenizde böyle şeyler olmasına müsaade etmeyin.

ZARAR VERMEYİN: Bu partiyi geleceğe taşıyacak olan aranızdaki sevgi ve kardeşlik. Bunun yara almasına dahi izin vermeyin. Davanıza daima sahip çıkın, kişiler değil bu dava için çalışın ve mücadele edin.

LİDER BENİM: Davanın lidere ihtiyacı yok. Çok mücadele verdik. Beraber hareketi buralara getirdik. Bu davanın lideri benim, nerede olursam olayım daima hareketin başındayım.

Mehmet Ali BERBER