Yuvaya dönüş

30 Mart yerel seçimlerinin ardından "Siyaset planım yok" diyen Cumhurbaşkanı Gül, dün siyasete geri döneceğini açıkladı. Gül, "Görevim bittikten sonra şüphesiz ki partime döneceğim" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Ağustos 2014 Güncelleme 12 Ağustos 2014, 01:56
Yuvaya dönüş

İÇİNDEKİLER

28 Ağustos'ta görevi sona erecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanlığı muhabirleriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığının fiili olarak sona erdiğini ancak görevinin 28 Ağustos'a kadar resmi olarak devam edeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, çok önemli açıklamalarda bulundu. İşte Gül'ün resepsiynda yaptığı açıklamalar:

Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı oldu. Akşam İstanbul'dayken kendisini aradım tebrik ettim. Gece de eşim Hayrünnisa Hanım Emine Hanımı aradı, o da tebrik etti. Bir kez daha tebrik ederim. Cenab-ı Allah'ın yardımcısı olmasını ve başarılı olmasını temenni ediyorum.

Aranızda beni 1991 yılından beri tanıyan arkadaşlar var. AK Parti'nin ilk tohumunu atan benim. Hep beraber partimizi kurduk daha sonra ilk Başbakanı ve ilk Cumhurbaşkanı oldum. Şimdi de büyük bir mutluluk duyuyorum partimiz 2'inci Cumhurbaşkanını çıkartmış oldu. Bütün bu siyasi kimliğim belli olduğu için partide seçiliş sürecimde de çok büyük sıkıntılar yaşandı. Ne demokrasiye ne de hukuka yakışmayan sıkıntılar oldu. O zaman mecburen seçim kararı aldık ve seçimde halk aslında ilk Cumhurbaşkanının nasıl seçileceğini gösterdi. n TABİİ ki fiili olarak aslında Cumhurbaşkanlığı görevim bitmiştir. Sizler de biliyorsunuz ki bu ayın sonunda yani 28'inde devir-teslim törenini yapana kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıyım. Cumhurbaşkanlığı görevim bittikten sonra şüphesiz ki partime döneceğim. Bu son derece doğal olan birşeydir. İnanıyorum ki Türkiye çok güçlü bir şekilde ve her anlamda yoluna devam edecektir.

ONLAR AYRI KONU
("Bugün de Abdullah Gül başbakan olmasın diye kampanyalar yürütülüyor" sözü üzerine) Onlar ayrı konular. Onların hiçbirisine girmek istemem. Herkes konuşur, tartışır. Benim muhakkak ki kendi fikirlerim vardır. Onları konuşacak arkadaşlarımla da konuşurum. (AK Parti'ye döneceğini söyleyerek en büyük haberi verdiğinin belirtilmesi üzerine) Ben ama size bütün siyasi kimliğimi koydum. Benim bütün siyasi kimliğim, mücadelem ortada. Bundan daha tabii bir şey herhalde düşünmemek gerekir.

Safure CANTÜRK