Kanlı yalan

İsrail, 7 saatlik ateşkes ilan etti. 15 dakika geçmeden mülteci kampını bombaladı. Ölü sayısı bin 837'ye ulaştı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Ağustos 2014 Güncelleme 05 Ağustos 2014, 03:16
Kanlı yalan

İÇİNDEKİLER

İsrail, ateşkes oyunlarıyla kan kusmaya devam etti. 7 Temmuz'da Gazze'ye havadan, 17 Temmuz'da da karadan saldırıya geçti. Ateşkes yalanlarıyla Filistin'i kan gölüne çevirdi. Gazze'de pazar günü yine Birleşmiş Milletler ait bir okulu vurarak onlarca kişiyi öldüren İsrail, dün sabah 10:00 ile 17:00 arasında geçirli olmak üzere "tek taraflı" insani ateşkes ilan etti. 7 saatlik insani ateşkesin İsrail ordusunun operasyonlarını yoğunlaştırdığı, Güney Gazze'deki Refah kentinde geçerli olmadığı belirtildi.

ABD BİLE DEHŞETE DÜŞTÜ
Ancak tek taraflı ateşkesin üzerinden 15 dakika geçmesinin ardından ateşkesin bozulduğu haberi geldi. İsrail ordusu, Gazze'nin batısındaki eşŞati Mülteci Kampı'nı vurdu. Çouğ çocuk onlarca kişi saldırı hayatını kaybetti. İsrail'in saldırıları sonucu 7 Temmuz'dan bu yana ölenlerin sayısı ise bin 837'a yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 400'den fazlası da çocuklar oldu. Bu arada sürekli olarak "İsrail'in kendisini savunma hakkına saygı duyuyoruz" diyen ABD Dışişleri'nden ilk kez cılız da olsa İsrail tepkisi geldi. Sözcü Jen Psaki "İsrail'in BM okulunu vurması karşısında dehşete düştük. Bu kabil edilemez" dedi.

CANLI TANIK
Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa'nın hemen arkasında yaşayan 16 yaşındaki Farah Baker, twetter'da katliam haberlerini duyurmasıyla dünyaya haber oldu. "Her an ölebilirim" diyen Farah'ın mesajını 12 bin kişi paylaştı. Saldırılar başladığında 800 takipçisi olan genç kızın takipçi sayısı 141 bini aştı. Filistin'in sesi Farah, son olarak "Denizi, arkadaşlarımı, dondurmayı özledim. Mutluluğu ve eğlenceyi özledim. Sıradan hayatımı özledim" satırlarını paylaştı.