Hortum kabusu!

İstanbul'da dün hortum paniği yaşandı. Kasımpaşa ve Haliç kıyılarında ortaya çıkan hortum, binaların çatılarını uçurdu; herkesin kabusu oldu. Bir anda yaşananlar korku filmini aratmadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Ağustos 2014 Güncelleme 03 Ağustos 2014, 03:18
Hortum kabusu!

İÇİNDEKİLER

Mevsimlerin dengesi bozuldu; İstanbullu, Ağustos sıcağında ilk kez bir hortuma şahitlik yaptı. Gözlerine inanamayan vatandaşlar, önüne kattığı her şeyi yıkıp götüren hortumu görüntülemekten de geri kalmadı. Dün sabah saatlerindeki bulutlu hava, öğle saatlerinde rüzgarla birlikte yağışa dönüştü. Gök gürültüsüyle birlikte aniden bastıran sağanak, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Etkisini artıran rüzgar; Kasımpaşa, Haliç üzerinde hortum oluşturdu. Belki de hayatlarında ilk kez hortum gören vatandaşlar paniğe kapılarak, kapalı mekanlara sığınmaya çalıştı. Cep telefonlarıyla hortumu görüntülemek isteyen vatandaşlardan bazıları, "Gözümüzle görmesek inanmazdık. İstanbul'da hortum olacak şey değil. Bu kadar kalabalık bir kentin ortasında hortum çıkması şaşırtıcı. Sanki korku filminin içindeymişiz gibi oldu" dedi.

ANiDEN BASTIRDI

İstanbul, dün öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren sağanak yağışa teslim oldu. Hortumun da görüldüğü sağanak yağışla birlikte caddeler ve tüneller su ile dolarken, çok sayıda ev ve işyerinde su baskınları yaşandı. Yağışlar, sürücüleri de zorladı. İstanbullular'ı şoke eden hortum ve sağanak nedeniyle itfaiyeye ihbar yağdı. Bayrampaşa bölgesinde birçok ev ve işyerini su bastı.

EVLER SU DOLDU

Sağanak, Anadolu Yakası'nda da etkili oldu. Yağışın en etkili olduğu yerlerden biri de Üsküdar sahiliydi. Yağmur nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ümraniye'de de aşırı yağış yüzünden bazı ev ve işyerlerini su bastı. Eşyalarını kurtarmak isteyen vatandaşlar büyük panik yaşadı.

İstanbul
'un öncelikle Silivri, Avcılar, Beylikdüzü gibi batıdaki ilçelerinde başlayan ve doğuya yönelen sağanak, vatandaşlara zor anlar yaşattı. Yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, hasarlı kazalar meydana geldi.