Ask böbreği yetmedi

Genç adam, böbrek yetmezliği çeken nişanlısına düğün hediyesi olarak böbreğini verdi. Ameliyat sonrası evlilik hayalleri kuruldu. Ancak, Esin Kıran ameliyattan çıkamadı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Temmuz 2014 Güncelleme 05 Temmuz 2014, 00:00
Ask böbreği yetmedi

İÇİNDEKİLER

Balıkesir'de elektrik trafosu üreten bir firmada çalışan 25 yaşındaki Esin Kıran ile aynı işyerinde çalışan 30 yaşındaki Enes Kurt, 8 ay önce nişanlandı. Bağışıklık sistemi bozukluğu MPGN hastası olan ve 2001 yılında hastalığına bağlı olarak böbrek yetmezliğine giren Esin Kıran'a, annesinin bağışladığı böbrek nakledildi.

'KALBİM ZATEN ONUN'
13 yıl sonra nakil böbrek yüzde 5 oranında çalışmaya başlayınca, genç kız yeniden böbrek yetmezliğine girdi. Esin Kıran çaresizlik içindeyken, nişanlısı Enes, böbreğini vermek istedi. Testler uygun çıkınca nişanlılar önceki gün ameliyata alındı. 4 saat süren ameliyatla Kurt'un böbreği Kıran'a nakledildi. Her iki genç de ameliyattan sonra yoğun bakıma alındı. Saat 21.00 sıralarında solunum sıkıntısı nedeniyle fenalaşan genç kıza bir saat müdahale edildi. Esin Kıran tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Enes Kurt'un tedavisi ise sürüyor. Ameliyattan önce Enes Kurt, "Ben onu çok seviyorum. Kalbim onun. Bir böbreğimi de veririm, yeter ki sağlığına kavuşsun. Nişanlıma düğün hediyem böbreğim olsun. O sağlığına kavuştuğunda evleneceğiz" demişti.

Erdoğan ÖZTÜRK