32 şoför serbest

IŞİD'in elinde bulunan 32 şoför dün serbest bırakıldı. 23 gündür rehin tutulan şoförler, "Bizi hiç dışarı çıkarmadılar. Ama iyi davrandılar, herhangi bir baskı ve şiddet görmedik" diye konuştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Temmuz 2014 Güncelleme 04 Temmuz 2014, 00:39
32 şoför serbest

İÇİNDEKİLER

İskenderun Limanı'ndan Musul'un Geyara Termik Santrali'ne akaryakıt taşırken 9 Haziran'da kaçırılan 32 Türk şoförü dün serbest bırakıldı. Mahmur Kampı yakınlarında bırakılan şoförler, yürüyerek kampa ulaştı. Erbil Başkonsolosumuz Mehmet Akif İnam'ın karşıladığı şoförler, otobüslere bindirilerek Erbil'e getirildi.

SESSİZ DİPLOMASİ ZAFERİ
Serbest bırakılma hikayesinin arkasından ise sessiz diplomasinin başarısı çıktı. Irak hükümeti, Bölgesel Kürt Yönetimi, Türkmen ve Arap aşiretler ile yoğun görüşme trafiği yürütüldü. Önceki gece şoförleri elinde bulunduran ve IŞİD'in bir kolu olan yapı ikna edildi. Grup, dün öğleden Mahmur'da Başkonsolosluk'tan gelen ekibe şoförleri teslim etti. Önce Erbil'e getirilen şoförler sağlık kontrolünden geçirildi ve THY uçağı ile dün akşam saatlerinde Ankara'ya getirildi. Şırnaklı şoförlerden Serdar Bayrak, "Bilmediğimiz bir yerde 23 gün tutulduk. Hiç dışarı çıkamadık. Ancak bize iyi davrandılar, herhangi bir baskı ve şiddet görmedik" dedi.