Tökezleyip düştüler

Erdoğan, paralel yapıyı topa tuttu: Ölmeden önce menzile ulaşmak için kendilerine her yolu meşru görenler, tökezleyip düşerler, işte görüyorsunuz, düştüler

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Haziran 2014 Güncelleme 29 Haziran 2014, 00:33
Tökezleyip düştüler

İÇİNDEKİLER

Başbakan Erdoğan, Ramazan ayının ilk gününde Sultanahmet'te Birlik Vakfı'nın düzenlediği iftara katıldı. Erdoğan, iftarın hemen öncesinde Sultanahmet Meydanı'ndaki vatandaşlarla bir araya gelerek Ramazan ayını tebrik etti.

Başbakan, burada yaptığı konuşmada, "Bu senenin bir farklılığı var. Kardeşlerim, cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidiyoruz. Bu cumhurbaşkanlığı seçiminin de ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ve bir olalım, beraber olalım. İnşallah aydınlık yarınların Türkiyesi'ni, 2023'ün Türkiyesi'ni de farklı bir şekilde inşa edelim" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti: İsimsiz nice kahramanın omuzlarında yükselen dava, sarsılmadan Allah'ın izniyle yolunda ilerliyor. Ama kendisine dünyalık kazanmayı, güç, iktidar devşirmeyi gaye edinen sahte davalar, her taraflarından dökülüyor. Ölmeden önce menzile ulaşmak için kendilerine her yolu meşru görenler tökezleyip düşerler, işte görüyorsunuz, düştüler, düşecekler. Ama zaferi Allah'ın takdiri olarak görenler de büyük ve kadim davanın kutlu yürüyüşü içinde yollarında ilerliyorlar. Bundan hiç endişeniz olmasın.

DİK DURMAYA MECBURUZ
Yolu unutup, menzile ulaşmayı tek gaye olarak benimseyenlerin bugün düştükleri zavallı durumu görüyorsunuz. Meselesi okul, talebe değil, yoksulun elinden tutmak değil, o görüntünün altında meselesi güç, iktidar olan, hırsını tatmin etmek olanların düştükleri acziyeti bugünlerde çok iyi görüyorsunuz. Ümmetin parçalanması için gayret edenlere karşı dik durmaya mecbur olduğumuzu özellikle hatırlatmak istiyorum.