Pembe yalan

Yediğimiz kırmızı etlerdeki hileler dudak uçuklattı. Dr. Dizdar, "Etleri daha pembe olsun diye ahıra kapatılan büyükbaşlar demirden yoksun besleniyor. Günyüzü görmeyen hayvanlar akşama kadar ahırdaki paslanmış demiri yalıyor" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Haziran 2014 Güncelleme 21 Haziran 2014, 01:29
Pembe yalan

İÇİNDEKİLER

Gıdalar üzerinde yapılan hileleri tek tek gözler önüne seren Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, kırmızı ette yapılan korkunç hileyi anlattı: "Dışarda doğal ortamda beslenmesi gereken hayvanlar ahırlara kapatılıyor. Demirden yoksun yemlerle beslenerek etlerinin pembeleşmesi sağlanıyor. Demirden yoksun beslenen hayvanlarda ahırdaki paslanmış demir aksanları yalıyor."

SORGU YOK
Kimsenin bu durumu sorgulamadığını belirten Dr. Dizdar, üreticinin müşteri memnuniyeti adına sağlığı yok saydığını söylüyor.

KÜÇÜKBAŞLARA YAPILAMIYOR
Büyükbaşlara uygulanan GDO'lu yemlerin küçükbaşlara yedirilemediğini söyleyen Dr. Dizdar, küçükbaşlarının doğası gereği dışarda beslenmesi gerektiğini belirtiyor ve et almak isteyenlere şu önerilerde bulunuyor: "Etlerinizi kesinlikle kasaptan alın. Markette satılan etlerden uzak durmaya bakın. Mümkün olduğu kadar küçükbaş hayvanları tercih edin. Kasaptan kemikli et alın. Etleri tencere yemeği olarak pişirin. Ayrıca, alınan et, içindeki kanserle mücadele eden kolajenlerin çıkarılması için uzun süre kaynatılmalı. Kemiği etten ayırmak kolay bir işlem değildir. 5-6 saat kaynatılan et kemikten ayrılır. Bu etin suyu da çok kıymetlidir. Bu suyun gerektiği kadarını yemeklerinizde kullanıp geri kalanını buzluğa atıp daha sonra tekrar kullanabilirsiniz."

GDO'LU YEMLER KANSER YAPIYOR
Yapılan araştırmalar GDO'lu yemle beslenen hayvanların normal yemle beslenenlere göre 3 kat daha fazla kanser riski taşıdığını vurgulayan Dr. Dizdar, "Soya dışında büyüme hormonu da verilen hayvanlar 1 ton ağırlığa ulaşıyor. Bunların hayvana ve bize etkisi araştırılmadan yapılıyor. Tabii bu ilaçlar da sağlığımızı vuruyor" diyor.