Kara talihe çalım

Profesyonel futbolcu olma hayaliyle geldikleri Türkiye'de hüsrana uğrayan Afrikalı sporcular, şanslarını yarınki turnuvada zorlayacak. Kaderlerini değiştirmek için top koşturacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mayıs 2014 Güncelleme 31 Mayıs 2014, 00:33
Kara talihe çalım

İÇİNDEKİLER

Kamerun, Nijerya, Zambiya, Senegal, Kongo, Fildişi, Gine, Mali, Burkina Faso, Angola, Güney Afrika, Somali... Tüm bu ülkelerden çok sayıda futbolcu, profesyonel ligde oynama hayaliyle geldi Türkiye'ye... Ancak hayalleri daha ülkemize ayak bastıkları anda yok olup gitti. Kimisi Süper Lig'de top koşturacakları vaadiyle çıktıkları yolda Beyazıt Meydanı'nda bırakıldı.

VİTRİNE ÇIKACAKLAR
Afrika'nın dört bir köşesinden Türkiye'ye gelen genç futbolculara İstanbul Fatih Belediyesi sahip çıktı. Belediyenin kurduğu Afrika Dostluk Spor takımında oynayan Afrikalı gençler, ikincisi düzenlenecek Afrika Kupası turnuvasında boy gösterecek. Yarınki ilk maç geçen yılın şampiyonu Zambiya ile Nijerya arasında oynanacak. Profesyonel futbol takımları yöneticilerinin de izlemeye geldiği turnuvada kendini gösterecek oyuncuların en büyük amacı, bir futbol takımında resmi statüde top oynayabilmek. 50 Afrikalı'nın oynadığı takımı Nijerya'dan antrenör olmak için gelen John Taqwan yönetiyor.

HEPSİNİN HİKAYESİ VAR
Afrika Dostluk Spor'daki futbolcuların İstanbul'a umduklarını bulamadığını söyleyen Fatih Belediyesi Gençlik ve Spor Birim Sorumlusu Hayrettin Yazıcı, çoğunun Türkiye'ye gelirken kandırıldığını söyledi. Yazıcı, her birinin ayrı hikayesi olan futbolculara ilişkin şunları anlattı: "Bizden futbol oynamak için sahaları kiralıyorlardı. Başkanımız Mustafa Demir ücretsiz oynamalarını istedi. Formaları, malzemelerini tedarik ettik. Performanslarını kaybetmesin istedik. Geçen yıl Hakkari Zap Spor ve Çorlu Spor'a futbolcu gönderdik. İstanbul'da bazı amatör takımlarda oynayanlar var."

Zeynel YAMAN