Emanet

Yüreğine taş basan anne 7 günlük kızını bir evin kapısına bıraktı. Bebeğin kundağından çıkan not ise herkesi ağlattı: Durumum düzeldiğinde yavrumu almaya geleceğim...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2014 Güncelleme 29 Mayıs 2014, 01:04
Emanet

İÇİNDEKİLER

Fedakarlık ve karşılıksız sevginin tarifi anneydi... Mutlu olmak için adı bile yeterdi. Bırakın yüzünü görmeyi "anne" adı geçtiğinde bile sevgi coşar, acı ise dinerdi. Ancak tüm bu duyguları ancak tadan bilebilirdi. Konya'da dünyaya gözlerini açan bir bebek, tüm bu duyguların hayaliyle yaşamaya mahkum edildi. Çevre baskısı ve maddi olanaksızlıklarla mücadele eden anne, onu hiç tanımadığı bir ailenin kollarına emanet etti.

YÜREĞİNE TAŞ BASTI
Konya Akşehir'de 7 gün önce doğum yapan kadın, yavrusuyla sığanabileceği bir liman aradı. Ancak bulamadı. Anne, "Ceren Su" ismini verdiği kızına bakamadı. Ona giydirecek eşya bile bulamadı. Emanet aldığı tulumu, süt kokulu bebeğine giydirdi. İçi kan ağlayarak her kelimesi kurşun etkisi yapan mektubunu, kızının kundağına yerleştirdi. Daha sonra da yüreğine taş basarak, 1 haftalık bebeğini bir evin kapısına bıraktı.

AĞLATAN SATIRLAR...
Kapıyı açtığında bir bebekle karşılaşan ev sahibi, durumu polise haber verdi. Akşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bebeğin kundağından çıkan not ise herkesi kahretti: "Kızımız Ceren Su'yu isteyerek bırakmıyoruz. Bakacak durumumuz olmadığı için bırakmak zorunda kaldık. Sizin iyi biri olduğunuzu biliyorum ve size bırakıyorum. Durumum düzeldiğinde onu almaya geleceğim. Onun iyi ve sağlıklı olması için elinizden geleni yapmanızı istiyoruz. İçimiz yansa da bunu yapmak zorundayız. Umarım bizi anlarsınız ve çocuğuma sahip çıkarsınız."

O ANNE ARANIYOR

Polis ekipleri, terk edilen bebeğin annesini bulmak için çalışma başlattı. Konya'da doğum yapmış kadınlar takibe alındı. Hastanede tedavi altına alınan bebeğin sağlık durumunun ise iyi olduğu açıklandı.