Katili bilirkişi tespit edecek

Ali Osaev'i öldürdüğü iddia edilen Zona'nın davası dün devam etti. Hakim, Zona'nın fotoğraflarının çekilip olay anı görüntüleriyle eşleştirebilmek için bilirkişi raporu istedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Nisan 2014 Güncelleme 22 Nisan 2014, 01:59
Katili bilirkişi tespit edecek

İÇİNDEKİLER

Çeçen komutan Ali Osaev'i öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Zona kod adlı Temur Makhauri'nun davasına dün devam edildi. 2009'da öldürülen Çeçen komutan Ali Osaev soruşturması 5 yıl sonra tamamlanmış, Zona hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

TEK TANIK KONUŞTU
Duruşmada cinayetin tek tanığı Şahin Ertuğrul'un ifadesi dinlendi. Ertuğrul olay gecesini söyle anlattı: "Şahıs arabadan indikten sonra otomobil devam etti. Şahıs yanımdan geçerken bana yüzünü göstermedi. Tam kafeye gireceğim sırada 'Şişt' diye bir ses duydum. Arkamı dönünce peruklu kişi 10 metre ilerideki bir binanın önündeki şahsın yakasından tuttu. Yabancı dilde bir şeyler söyleyerek, elindeki susturuculu silahla ateş etti. Geldiği yöne doğru kaçıp gitti." Mahkeme tarafından teşhis yaptırılan Şahin Ertuğrul uzun uzun sanığa bakarak, "Olay günü şahsın yüzünü peruktan dolayı net göremedim ama buradaki şahıs yapı ve boy itibariyle aynı" dedi. Mahkeme, sanığın cezaevinde önden, yandan ve boydan 6x9 ebatında fotoğraflarının çektirilip gönderilmesini, bilirkişi tarafından fotoğrafların cinayet görüntülerindeki şahısla karşılaştırılmasına karar verdi. Mahkeme duruşmayı 5 Haziran 2014 gününe erteledi.

Osman ASİLTÜRK