Korkunç

4 yaşındaki Caner oyun oynarken kayboldu. Mert'in korkunç ölümünün etkisiyle panikleyen aile, her yeri aradı. Ahırda boğazı kesilmiş halde bulunan çocuk hayatını kaybetti. Akıllara ise cinsel saldırı şüphesi geldi. Otopsi raporunda 'İstismar yok' denildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Nisan 2014 Güncelleme 17 Nisan 2014, 00:00
Korkunç

İÇİNDEKİLER

Türkiye, 9 yaşındaki Mert'e ağlarken, Aydın'dan gelen haber acıya tuz bastı. Boğazı ve sağ bileği kesilmiş halde bulunan 4 yaşındaki Caner Çerit, hastanede hayatını kaybetti. Caner'in Mert'in kaderini yaşadığı şüphesi ise herkesi korkuttu. Kars'da 6 Nisan'da kaybolan Mert Aydın'ın ertesi gün cesedi bulundu. Küçük çocuğun tecavüz edilerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Katil ise yakalandı. Skandalın yankıları sürerken, bir korkunç haber de Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı İmamköy'den geldi. Ailesinin geçen Pazar günü sünnet düğünü yaptığı Caner Çerit, dün saat 13.00 sıralarında evinin önünde oynarken ortadan kayboldu. En son 10 dakika önce oğlunu evin önünde gören anne Firdevs Çerit (37), çevrede arama yaptı. Ancak oğlunu bulamadı. 3 çocuk annesi, durumu kayınpederi Cafer Çerit'e haber verdi.

200 METRE UZAKLIKTA
Mert'in tecavüze uğradıktan sonra öldürüldüğü olayın etkisiyle paniğe kapılan dede Cafer Çerit, mahalleyi dolaşarak torununu aramaya başladı. Caner'in gidebileceği yerleri tek tek kontrol eden dede, evlerine 200 metre uzaklıktaki kullanılmayan ahıra gitti. İçeriye girdiğinde ise torununu boğazı kesilmiş halde kanlar içinde yerde yatarken buldu. İlk şoku atlatan dede, torununu kucağına alıp otomobiliyle hastaneye götürdü. Ancak çocuğun yolda kan kaybından öldüğü belirlendi. Hastaneye koşan baba Bayram Çerit ve anne sinir krizi geçirdi. Çocuğun cinsel saldırıya uğramış olduğunu düşünen jandarma, geniş çaplı inceleme başlattı. Hastanede yapılan ön otopside ise çocuğun cinsel istismara uğramadığı belirtildi.

ÖN OTOPSi RAPORU: KAZA
Bileği ve boğazı kesik ağır yaralı bulunan 4 yaşındaki Caner Çerit'in, hastanedeki ön otopsisi tamamlandı. Küçük çocuğun cinsel istismara uğramadığı, ahırda oynarken basıp düştüğü tahtadaki çivilerin boğazını ve sağ bileğini kestiği belirlendi. Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada ise "Yapılan incelemelerde, çocuğun düşme sonucu kaza ile öldüğü, herhangi bir tecavüz veya cinayetin söz konusu olmadığı otopsi raporuyla ortaya çıkmıştır. Halen gerekli araştırmalar devam etmektedir" denildi.

İhsan KARATAŞ-Kazım YÖRÜKÇE