PKK gladyonun işi

Ergenekon'un gerekçeli kararı açıklandı: NATO ülkelerinde Gladio örgütlenen derin devlet, Türkiye'de Ergenekon adını aldı. Örgütün PKK gibi terör örgütleriyle ilişkisi belgelerle kanıtlandı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Nisan 2014 Güncelleme 04 Nisan 2014, 01:46
PKK gladyonun işi

İÇİNDEKİLER

Ergenekon davasında gerekçeli karar, 8 ay sonra açıklandı. 16 bin 798 sayfalık kararı, başkan Hasan Hüseyin Özese, üye hakimler Hüsnü Çalmuk ve Sedat Sami Haşıloğlu yazdı. Gerekçeli kararda öne çıkan tespitler şöyle: Derin devlet yapılanması hakkında ilk kez bir yargı kararı verildi. NATO ülkelerinde Gladio, Kılıç, Rüzgargülü, Koyun Postu isimleriyle örgütlenen derin devlet, Türkiye'de Ergenekon adını aldı. Örgüt esas olarak TSK'da faaliyet gösterdi. Ergenekon'un iç işleyişi, PKK gibi terör örgütleriyle ilişkisi belgelerle kanıtlandı.

BİTLİS VE ÖZAL SUİKASTLARI
Örgüt 57. Bülent Ecevit Hükümeti'ni, 58. Abdullah Gül ile 59. Recep Tayyip Erdoğan Hükümetleri'ni hedef aldı. Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine saldırılar örgütün ikinci dönemidir. Susurluk kazası sonrasında ortaya çıkan yapı, Ergenekon'un küçük bir hücresidir. Eşref Bitlis'in helikopterinin düşmesi, Bülent Ecevit'e suikast, Turgut Özal'a suikast olayların azmettiricisinin Ergenekon örgütü olduğuna dair iddialar görülmektedir. AK Parti kapatma davasında da bazı sanıkların aktif faaliyetleri oldu. İlker Başbuğ terörist değil terör suçlusudur. Hurşit Tolon'da TSK'ya ait Psikolojik Harp adlı dosyalar ele geçirildi.

Fatih ULAŞ -Veli SARIBOĞA