İkona ayine gelsin

Aziz Luka'nın çizdiği ancak mübadelede Atina'ya götürülen Meryem Ana ve Hz. İsa'yı tasvir eden ikona, bu yılki Sümela ayinine getirilecek

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 03 Mart 2014 Güncelleme 03 Mart 2014, 00:08
İkona ayine gelsin

İÇİNDEKİLER

Trabzon'daki Sümela Manastırı 88 yıl aradan sonra başlayan ayinlerin önümüzdeki ağustosta yapılacak 4'üncüsüne hazırlanıyor. Manastırın bulunduğu Maçka Belediye Başkanı Başkanı Ertuğrul Genç, İncil'i yazanlar arasında yer alan Aziz Luka'nın çizdiği ve bugün Yunanistan'da bulunan "Panagia Soumela" (Sümela Manastırı) ikonasının bu yılki ayine getirtilmesi için harekete geçtiklerini söyledi. Ayinlerin başlamasıyla iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştiğini söyleyen Genç, "Aslında Paskalya Ayini'nin de burada gerçekleştirilmesini çok istedik ama olmadı. Bunun üzerine Sümela İkonası'nın buraya getirtilmesi için girişimlere başladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla bağlantıya geçtik. Konuyu Fener Rum Patriği Bartelemous'a da söyleyeceğim. Bu yıl gerçekleştirilecek ayine getirilerek, orada insanlara gösterilsin. Zaten vatanı burası" dedi.

MUCİZEVİ İKONA KORUYOR
İncil yazarı Aziz Luka'nın yaptığı en değerli üç mucizevî ikonasından biri olarak kabul edilen ve sürekli yanında taşıdığı ikonanın, birçok insanı kötü hastalıklardan kurtardığına, cin ve şeytana tutsak olanların kötü ruhlardan arındırıldığına inanılıyor.

Ulaş ÖZDEMİR