Hes@p zamanı

Eski sevgilisinin facebook hesabına girerek, hakaret dolu mesaj yazmak, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi gence pahalıya patladı; 5 yıla kadar hapis istendi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Şubat 2014 Güncelleme 05 Şubat 2014, 00:04
Hes@p zamanı

İÇİNDEKİLER

Sanal alemde işlenen suçlara af yok! Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi genç de eski sevgilisinin hesabını ele geçirip kullanınca, başını yaktı. Öyle ki; yine aynı okulda okuyan M.E. adlı genç kız, facebook adresini ele geçiren bir kişinin kendisini zor durumda bırakmak için arkadaşlarına kendi adına mesaj attığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

IP'DEN BULUNDU
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre; Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi M.E. (25), facebook adresinden bazı arkadaşlarına mesajlar gönderildiği ve kendisi hakkında 'fahişe' denilerek hakaret edildiği iddiasıyla savcılığa başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan savcılık genç kızın facebook profiline izinsiz giren kişinin kullandığı hattın IP numarasına tespit etti. Hattın aynı okulda okuyan M.E.E.'ye ait olduğunun anlaşılması üzerine, ifade için savcılığa çağırıldı. Suçlamayı kabul eden M.E.E., yaklaşık 1.5 yıl önce ayrıldığı kız arkadaşı M.E.'yi kıskanması nedeniyle daha önceden şifresini bildiği email adresi ve facebook profiline girdiğini itiraf etti.

TAMAMEN DUYGUSAL
Aynı okuldan arkadaşları olan B.Y. ile eski kız arkadaşı M.E. adına yazıştığını da itiraf eden M.E.E., "Amacım hakaret etmek değildi, duygusal patlamaydı. Kendisiyle uzlaşmak isterim" dedi. Ancak M.E.'nin uzlaşmayı kabul etmemesi üzerine M.E.E. hakkında, "Bilişim sistemindeki verileri bozma, sesli, yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret" suçlarından 9 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HAKARETİ AFFETMEDİ
Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi M.E. (25), facebook hesabını ele geçirerek kendisine hakaret dolu mesajlar yazan eski sevgilisi M.E.E.'yi affetmedi. Genç kız, kendisiyle aynı okulda okuyan ve suçunu itiraf eden M.E.E.'nin 'uzlaşma' teklifini geri çevirdi.
Orhan YURTSEVER