Kanser savaşcısı

Dört kez yendiği kanseri 'grip' gibi görüyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Şubat 2014 Güncelleme 04 Şubat 2014, 00:26
Kanser savaşcısı

İÇİNDEKİLER

Konya'da yaşayan 47 yaşındaki Ahmet Yılmaz kanseri 4 kez yenmeyi başardı. Yılmaz, 30 yıl önce yürürken zorlanma, halsizlik, geceleri aşırı terleme ve ağzından kan gelmesi şikayetiyle gittiği hastanede, vücudundaki yağ bezesinin kötü huylu olduğu tespit edildi. Kansere karşı kemoterapi alan Yılmaz, tedaviye her seferinde olumlu yanıt vererek kanseri yendi. Hakkında hep "Bugün ölmezse yarın ölür" denilen Yılmaz, hayattan hiç kopmadı. 30 yıl boyunca dört kez yendiği kanser yenilenince Yılmaz'a, Ankara'da kök hücre nakli yapıldı. Kullandığı ilaçlar nedeniyle kemiklerinde çürüme olan, kalçası ve sağ omuzuna Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yüzey yenileyici protez takılan Yılmaz, sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

SANKİ GRİP
Ahmet Yılmaz, "Ümidimi kaybetmedim. 30 yıldır savaştığım kanserle iç içe yaşadım. Kanseri grip gibi algılamaya başladım. Grip fazla önemsenmez ve hemen tekrarlayabilir. Artık benim için de kanser öyle olmuştu" diye konuştu.

GÖZÜNDEN SAKINIYOR
Emine Yılmaz evlendiğinde eşinin kanser olduğunu bilmediğini vurguladı. Vefalı eş Emine Yılmaz,"Her zaman eşimin yanında oldum. Hep ona moral verip, yalnız bırakmadım" dedi. Yılmaz, "Evlendiğimden bu yana hep üzerine titrediğim kocama, nakil yapıldıktan sonra adeta bir bebek gibi baktım. Eşimi gözümden bile sakındım. Onu ilk günkü gibi seviyorum. Allah bizi ayırmasın" diye konuştu.