Yakıcı güzellik

Hanife Kaya, güzellik kurbanı oldu. Cilt bakımı yaptırırken yüzü yandı. Önce hastaneye ardından da estetisyenden şikayetçi olmak için karakola koştu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2014 Güncelleme 13 Ocak 2014, 00:00
Yakıcı güzellik

İÇİNDEKİLER

İzmirli Hanife Kaya (55), güzel bir cilde sahip olmak istedi. Kaya, iddiaya göre, bir güzellik merkezinde çalışan arkadaşı Nihal K. ile irtibata geçti. Nihal K., kendisine peeling (meyve asitleriyle yapılan cilt bakım yöntemi) önerdi. 2 seanslık uygulamanın ise yeterli olacağını söyledi. Hanife Kaya'ya uygulanan ilk seans sorunsuz geçti. 29 Aralık günü ise Nihal K., evine gittiği Kaya'ya ikinci kez peeling yaptı. Yüzü yanan kadın ise soluğu hastanede aldı.

'YÜZÜNE KENDİSİ SÜRMÜŞ'
Özel bir hastanenin Dermotoloji Kliniği'nde tedavi görmeye başlayan Hanife Kaya, yüzünde oluşan yanıklar nedeniyle sokağa çıkamadı, psikolojisi ise bozuldu. Yapılan tedaviyle sağlığına kavuşmaya başlayan peeling mağduru, soluğu karakolda aldı ve Nihal K.'den şikayetçi oldu. Kaya, "Bana 'Ben uzmanım, sana cilt bakımı yapalım' dedi. Cildimin pırıl pırıl olacağını söyledi. O gece yüzüme bir yağ sürdü. İşlemden kısa süre sonra yüzüm yanmaya başladı. 15 dakika sonra yüzümün halini görünce tedirgin oldu. Yüzüme kremler sürdü ve gitti. Şikayetçiyim" dedi. Hakkındaki suç duyurusu üzerine ifade veren Nihal K. ise Kaya'nın evine gittiğini ancak peeling işlemini kendisinin uygulamadığını belirtti. Nihal K., "Hanife Kaya'nın evine gittiğimde, kullandığım bir peeling ürününü gösterdim. Sonra kalkıp tuvalete gittim. Bu sırada, ürünü açıp yüzüne sürmüş" diyerek kendisini savundu.

'BU iŞLEM HERKESE YAPILAMAZ'
Peeling sırasında yanan Hanife Kaya'nın durumu, gözleri uzmanlara çevirdi. Güzellik uzmanları, "Yanık tedavisi ile yanık izleri azaltılabilir. Ama yüzde küçük lekeler kalabilir. Peeling sırasında asit oranı yüksek bir ürünün kullanılmamasına ve işlem süresinin uzun tutulmamasına dikkat edilmeli. Bu uygulamalar, estetik konusunda eğitim almış doktorlar veya dermatoloji uzmanlarının çalıştığı kliniklerde yaptırılmalı. Bazı hassas ciltlere bu işlem uygulanmaz. 'Hasta istiyor' diye peeling yapılmaz" dedi.

ERKAN DOĞAN