Hoş geldin 2014

Birçok acı olayın yaşandığı 2013, nihayet bitti... Başta Türkiye olmak üzere, dünyanın her ülkesi 2014'ü büyük bir umut ve heyecanla karşıladı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ocak 2014 Güncelleme 01 Ocak 2014, 00:00
Hoş geldin 2014

İÇİNDEKİLER

Birçok acı olayın yaşandığı 2013'e ilk veda eden yer Güney Pasifik'teki Samoa adası oldu. Samoa, Kiribati, Tokelau ve Yeni Zelanda'nın ardından Avustralya'da 2012'ye TSİ 15.00'te "Merhaba" dedi. Yeni yıl kutlamalarının merkezi yine, yeni yıla erken girmek isteyenlerin de geldiği ülkenin en büyük kenti Sidney oldu. Sidney limanı ve köprüsünde, milyonlarca dolara mal olan geleneksel havai fişek gösterisi düzenlendi. Avustralya'dan sonra TSİ 17.00'de Japonya, Kuzey Kore, Güney Kore, Endonezya ve Rusya'daki bir bölgeyle Büyük Okyanus'taki ada ülkeleri Palau ve Doğu Timor yeni yıla son giren bölgeler oldu… ABD'nin New york kentindeki ünlü Times Square, her yıl olduğu gibi 2014'e de coşkulu bir kutlamayla ev sahipliği yaptı. Yaklaşık 600 bin kişi, Times Meydanı'nı hınca hınç doldurdu. Meydandaki Kristal Elma, yılbaşı eğlencesinin en önemli detayı oldu.

1 MİLYAR KİŞİ SOKAKTA
Dünyanın en önemli kentleri İstanbul, New York, Paris, Londra, Tokyo, Sidney, Pekin ve Moskova, yeni yılı sokakta karşıladı... İngiliz bir araştırma şirketi, 2014'ü 1 milyar kişinin sokakta karşıladığını açıkladı... Özellikle Çin'de 197 milyon kişinin yeni yılı evlerinin dışında karşıladığına dikkat çekti. Türkiye, Fransa, İtalya ve İngiltere'de de sokaklar bir hayli kalabalıktı. İstanbul'da özellikle Taksim ve Nişantaşı, yine yeni yıl gösterilerin merkezi oldu.

PARiS
Eyfel Kulesi ve çevresi, yeni yılın il saatlerinde görülmeye değerdi. Yaklaşık 400 bin kişi, yeni yıla "Merhaba" derken, havai fişek ve lazer gösterileri çevredekileri hayran bıraktı. Gösteriler, sabah 04.00'e kadar sürdü.

TiMES
New York'un ünlü Times Meydanı'nda toplanan kalabalık, sabah 06.00'ya kadar süren eğlenceyle yeni yıla girdi.

LONDRA
Thames Nehri, Londralılar için yine vazeçilmezdi. Yaklaşık 900 bin kişi, Londra'nın merkezinde yer alan nehrin etrafında toplandı ve sabaha kadar eğlendi.