Bagajlı suikast

Trablus'ta THY ofisine gelen zanlılar, 'Kayıp bagajı soracağız' bahanesiyle içeri girdi. Muhasebe şefi Uğur Tezcan'ı öldürdü

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Aralık 2013 Güncelleme 29 Aralık 2013, 00:00
Bagajlı suikast

İÇİNDEKİLER

Libya'nın başkenti Trablus'ta THY ofisini basan saldırganlar büroda görevli muhasebe şefi Uğur Tezcan'ı öldürdü, satış şefi Nadide Nur Duman'ı ise yaraladı. İddiaya göre 26 Aralık'ta Trablus'taki Elfateh Tower iş merkezinin 16'ncı katında bulunan THY ofisine gelen kişi ya da kişiler, kayıp bagajlarının olduğunu ifade ederek ofisten içeri girdi. Soygun amacıyla bagajlarını bahane edip ofise geldiği iddia edilen kişi ya da kişiler, burada çalışan iki THY personeline ellerinde bulunan demir çubuklarla saldırdı. Saldırıda başından ağır darbeler aldığı belirtilen Tezcan öldü. Duman ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, saldırının nedenine ilişkin değişik bilgiler olduğunu ifade etti.

TATİL PLANI YAPIYORDU
Tezcan'ın cenazesi THY'nin gönderdiği özel uçakla, yaralanan satış şefi Duman ise Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildi. 14 yıldan beri THY'de görev yapan evli ve bir çocuk sahibi Tezcan, sosyal paylaşım sitesi facebook sayfasına en son 25 Aralık'ta "Yeni yıl yaklaşıyor. Bir izin mi patlatsak" diye yazmıştı. Tezcan'ın cenazesinin memleketi Sakarya'da toprağa verilmesi bekleniyor.

Cevdet ÖZDEMİR