Karambol!

Türkiye beyaza boyandı. Birçok kentte eğitime ara verildi. İstanbullu öğrenciler de sosyal medya üzerinden tatil istedi. Ancak Vali Mutlu'dan müjdeli haber gelmedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2013 Güncelleme 12 Aralık 2013, 00:00
Karambol!

İÇİNDEKİLER

Balkanlar'dan gelen karyağışı yurdu teslim aldı. Türkiye'nin dört bir yanı beyazla kaplandı. Kar yağışı nedeniyle çok sayıda kentte yollar kapandı. Mardin, Rize, Şırnak, Konya, Bursa, Yozgat, Hatay, Ağrı, Elazığ başta olmak üzere birçok ilde eğitime ara verildi. Kar esareti Megakent İstanbul'u da felç etti. Kar kalınlığı 25 santimetreye ulaştı. Sokaklarda yaşayanlar spor salonlarına yerleştirildi. Sürücüler yollarda mahsur kaldı. İstanbullu öğrencilerin gözü ise Vali Hüseyin Avni Mutlu'dan gelecek, "Okullar tatil" müjdesine çevrildi. Ancak istenilen müjde bir türlü gelmedi.

'İNANMAYIN' DEDİ
Uyanık öğrenciler, soluğu bilgisayarın başında aldı ve Vali Mutlu'nun geçen yıl attığı 'kar tatili' tweetini, sanki yeniymiş gibi retweet'ledi. Ancak sonuç yine değişmedi. Vali Mutlu ise eski tweet'i yeniymiş gibi gösteren uyanıklara karşı öğrencileri ikaz etmeyi unutmadı. Vali Mutlu, önceki gece yarısına doğru sosyal medya üzerinden yanlış tatil tweetlerine karşı "İnanmayın" uyarısında bulundu. İşte Mutlu'nun yazdığı tweetler:
* Vali amca-kar-okul-tatil gibi birbirinden güzel sözcükleri sıralayan öğrencilere ben de güzel bir sözcükle cevap vereyim: Galatasaray
* Dikkat: Geçen yıl okul tatilini duyurduğumuz tweeti yeni habermiş gibi rt edenler nedeniyle yanlış tatil haberleri yayıyorlar, sakın inanmayın.
* Ne şanslı takımsın sen Juventus, kar sayesinde İstanbul tatilini 1 gün daha uzattın. Doyamadınız değil mi İstanbul'da gezmeye?
* Bu gece beğendiğim twitler:
1) Geçen yılki vali olsa okulu tatil ederdi
2) Hakem yanlış karar verdi, okulları tatil edeceğine maçı tatil etti.

VALİ MUTLU, ÖĞRENCİLER MUTSUZ
İstanbul'da yaşayan birçok öğrenci ve veli, sosyal medya üzerinden okulların tatil edilmesini istedi. Öğrencilere Demet Akalın ve Gani Müjde gibi ünlüler de destek verdi. Bazı talebelerin tweet'leri ise güldürdü:
* Vali Mutlu ama biz değiliz.
* Maçı iptal eden hakem vali olmalı.
* Hadi be Vali Amca, bırak şu inadı da tatil et okulları. Sevaba girersin valla.
* Vali tatil etmeyince, kendime tatil ilan ettim, okula gitmedim.
* Okulu tatil etsen kaç milyon öğrencinin duasını alcaksın. Cennete yerin hazır olucak Vali Amca...

ENGELLİ ULAŞIM
Kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. İstanbul Deniz Otobüsleri seferlerini durdurdu. Şehir hatları seferleri ise aksadı. THY, hava muhalefeti nedeniyle iç hat uçuşlarını iptal etti. Öte yandan THY'nin İstanbul-İsfahan ve Pegasus'un İstanbul-Kharkiv uçaklarına yıldırım isabet etti. 2 uçak, zorunlu iniş yaptı. Öte yandan kar yağışının hafta sonuna kadar süreceği öğrenildi.