Beraat umudu

Annelerini elektroşokla bayıltıp 26 yerinden bıçaklayan kızkardeşler için meşru müdafaa ve haksız tahrik indirimlerinin uygulanması istendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2013 Güncelleme 06 Aralık 2013, 00:00
Beraat umudu

İÇİNDEKİLER

İzmir Aliağa'da 13 Eylül 2013 günü iki kızkardeş, annelerini elektroşok cihazıyla bayılttıktan sonra 26 yerinden bıçaklayarak vahşi şekilde öldürdü. 19 yaşındaki Şeyda P. ile 17 yaşındaki B.P., bir birahanede garson olarak çalışan anneleri 39 yaşındaki Gülseren Süngü'yü öldürdükten sonra olaya hırsızlık süsü vermek için evdeki eşyaları dağıtıp, ziynet eşyalarını da etrafa saçtıktan sonra İzmir'e gitti. Ancak, telefon sinyallerinin belirlenmesiyle olay saatinde evde oldukları ortaya çıkınca da vahşi cinayeti itiraf etmek zorunda kaldı. Abla Şeyda P., kendilerine baskı yaptığı için annelerini öldürdüklerini söylemişti.

ANNENİN CEP TELEFONU KAYDI
Annelerinin eve getirdikleri erkeklerin karşısında kendilerini zorla oynattığını söyleyen kız kardeşlerin iddialarını ele geçirilen kayıtlar doğruladı. Annenin cep telefonundaki görüntülerde, Şeyda ile B.'nin müzik eşliğinde oynamaya zorlandığını gösteren görüntüleri savcılık incelemeye aldı.

HAKSIZ TAHRİK MEŞRU MÜDAFAA
Cumhuriyet Savcısı, canavarca hisle annelerini kasten öldüren Şeyda P. ile B.P.'nin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasını istedi. İddianameyi hazırlayan savcı, yargılamada haksız tahrik ve meşru müdafaa hükümlerinin de uygulanmasını istedi. Kız kardeşlerin avukatı, haksız tahrik ve meşru müdafaa indirimlerinin göz önüne alınması halinde kardeşlerin beraat edebileceğini söyledi.

DOSYA BİRLEŞTİ

Yaşı 17 olan B.P.'nin de ablası Şeyda P. ile aynı mahkemede yargılanması için dosyanın birleştirilmesine karar verildi. İlk duruşma 28 Ocak'ta Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

MAZİDE KALDI
Gülseren Süngü eşinden boşandıktan sonra kızlarıyla birlikte yaşamaya başladı. Genç annenin eve erkek arkadaşlarını getirmesi sorun oldu. Anne ve kızlarının fotoğrafı maziden bir anı olarak kaldı.