Ağca'dan dip'not

Dink suikastının 'Büyük Abi'si, polis müdürleri Ramazan Akyürek, Sabri Uzun ve Ali Fuat Yılmazer'i suçladı! Ağca ise TAKVİM'e şok bir açıklama yaptı: Erhan'la 3 kez görüştüm. Cinayeti yazılı olarak ihbar ettiğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Aralık 2013 Güncelleme 06 Aralık 2013, 02:01
Ağca’dan dip’not

İÇİNDEKİLER

Tarihler 19 Ocak 2007'yi gösterdiğinde Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, İstanbul'da öldürüldü. Henüz 19 yaşını doldurmamış olan Ogün Samast "tetikçi", Yasin Hayal "Destekçi", Erhan Tuncel ise "Büyük Abi" olarak hakim karşısına geçti. Ancak 6 yıl süren davada "Çete" göremeyen mahkeme Tuncel'in beraatine kararı verdi. Ve o dava yeniden görülmeye başlandı.

'BEN POLİS MUHBİRİYİM'

İstanbul Selimpaşa'da bir evde tutulan Erhan Tuncel tekrar hakim karşısına çıktı. Şok açıklamalar yaptı. "Büyük Abi" "Cinayeti ihbar ettim. Ama engellenmedi. Tüm suç polis müdürleri Ramazan Akyürek, Sabri Uzun ve Ali Fuat Yılmazer'indir" dedi. TAKVİM Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'e konuşan Abdi İpekçi suikastının sanığı Mehmet Ali Ağca ise şok açıklamalarda bulundu. Ağca, şunları söyledi: "Selimpaşa'da arkadaşımın oteli var. Orada kalırdım. Yine bu kalmalarımdan birinde Erhan Tuncel ile karşılaştım. Benimle sohbet etmek istedi. Ona Dink olayını sordum. Tuncel bana 'Ben polis muhbiriyim. Kendimi güvende hissetmek ve devlete yardımcı olmak için gönüllü muhbirlik yapıyorum' dedi. Erhan Tuncel, görüşmelerimizde aldığı bilgileri, emniyete yazılı not olarak verdiğini söyledi. Yasin Hayal ile Ogün Samast'ın birer sokak serserisi olduklarını, ancak Dink'i öldürmek istediklerini öğrenince de bunu yazılı olarak emniyete bildirdiğini belirtti. Fakat Erhan polisin bir şey yapmadığını açıkladı. Erhan yazılı notun gereğinin yapılmadığını görünce de muhbirlikten ayrıldığını ve sonrada azmettirici olarak tutuklandığını ifade etti." Ağca'nın bu açıklamalarından sonra akıllara şu soru geldi: Bu yazılı notlar nerede?

TUNCEL'İN NOTLARI NEREDE?
Mehmet Ali Ağca, Erhan Tuncel'i Selimpaşa'da gördüğünü söyledi. Bu arada Tuncel, günler sonra Selimpaşa'da bir villada yakalanmıştı.

İŞTE O EMNİYETÇİLER

ALİ FUAT YILMAZER: Dink suikastı sırasında terör ve azınlıklardan sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı C Şubesi Müdürüydü. Suikasttan sonra İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü görevine atandı.

RAMAZAN AKYÜREK: Hrant Dink'in öldürüleceği bilgisi Erhan Tuncel tarafından verilirken Trabzon İstihbarat Şube Müdürü'ydü. Suikast yapıldığında ve sonrasında ise Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yapıyordu.

SABRİ UZUN: Ramazan Akyürek'ten önce Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı yapıyordu.

CiNAYET ŞEBEKESi

TANIK KORUMA'YA ALINMIŞ
Dink suikastının azmettiricisi olduğu iddia edilen Erhan Tuncel, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz Pazartesi günü savunma yaptı. "Tanık Koruma" programına alındığını belirterek şu itiraflarda bulundu: "Karşımızda bir cinayet şebekesi var. Hepsinin ortak özellikleri adli mercileri yanıltmalarıdır. Bu yapı, çetenin üzerindedir. Ergenekon üstü bir yapıdır. Oda TV, Cübbeli, Şike, KCK, Hanefi Avcı suçsuz. Bütün bunları yapan onlar."

ERHAN DOĞRU SÖYLÜYOR
Erhan Tuncel'in iddialarına, suçladığı isimlerden biri olan Sabri Uzun da destek verdi. Uzun şunları söyledi: "Erhan Tuncel'in bu beyanatı çok doğru. Beni suçlaması da doğru. Erhan Tuncel'in 27.2.2006 tarihinde İstihbarat Daire Başkanlığına gelen raporunda Hrant Dink'in vurulacağı, silahın nerden alınacağı, bunların kafaya koydukları eylemi mutlaka yapacakları yazılıydı.

'RAPORU GİZLEDİLER'
Bu raporu yazan polis Muhittin Zenit'in değerlendirmesinde bu konunun önemsenmesi lazım deniyor. Bu rapor benden gizlendi. Sonra da Hrant Dink vuruldu."

MEVLÜT YÜKSEL