Mektepli gezi

Gezi eylemlerinin ardından sıcak sonbahar çağrısı sonuçsuz kaldı... Provokatörler bu kez liseleri hedef aldı. Emniyet ise gelen ihbarlar üzerine okul müdürlerine uyarı yazıları gönderdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Aralık 2013 Güncelleme 01 Aralık 2013, 00:45
Mektepli gezi

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı olayları Mayıs ayı sonundan beri gündemi meşgul ederken, protestoları provoke edenler ikinci bir Gezi Parkı çıkartmak için ellerinden geleni de yapıyor. Önce 'Sonbahar sıcak geçecek. İnsanlar sokaklara akacak' çağrısı yapan provokatörlerin bu planı tutmadı.

SONUÇSUZ DENEMELER
Daha sonra ODTÜ'deki yol çalışması üzerinden yeniden halkı galeyana getirmeye çalışanlar bu denemeden de başarısızlıkla ayrıldı. Planlarını sokağa yansıtmak isteyen gruplar üniversitelerden sonuç alamayınca bu kez de liselere el attı. Emniyet, illegal grupların, liseli gençleri sokağa dökmeyi hedeflediği tespit etti. Bu istihbarat üzerine tedbirleri arttıran Emniyet, Milli Eğitim müdürlüklerini de bir yazıyla uyardı. Terör örgütlerinin etkili olduğu İstanbul, Mersin ve Adana başta olmak üzere birçok ilde eylemlere illegal örgütlerin destek verilceği ifade edildi. 81 ildeki milli eğitim müdürlüklerine gönderilen 'gizli' uyarıda şöyle denildi:

İŞTE EYLEM PLANI
Liselerde 'direniş masaları' ve 'direniş çadırları' açılacak. Öğrenciler okullarda küçük çaplı eylemler yapacak. Resmi törenlerde devlet büyükleri protesto edilecek. Okul içinde ise öğretmen ve müdürlere karşı pasif direnişler yapılacak. Daha şiddetli olaylarda 'Kürsü işgali' eylemleri yapılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde bulunan bir yetkili ise "Eylem girişimi bir süredir devam ediyor. Ama şimdiye kadar önlendi. Provokasyonlarda en çok ailesinden uzakta yalnız yaşayan ve yurtlarda kalan öğrenciler kullanılıyor" dedi.

VELİLERE EYLEM BRİFİNGİ
Emniyet'ten gelen 'gizli' kodlu uyarı üzerine il milli eğitim müdürlükleri kendi yükümlülüğü altındaki okul ve personeli olası eylemlere karşı uyarırken, yakın zaman içinde bazı okullarda da bahsedilen eylemlerin yaşandığı belirtildi. Okullarda, bu tarz eylem girişimlerine karşı öğrencilerle konuşulacağı, ayrıca velilere de bu konuda bilgilendirme yapılacağı öğrenildi.

MEVLÜT YÜKSEL