Bedelli coşkusu

Bedelli askerlik gündeme geldi. TBMM'ye binlerce dilekçe yağdı. Meclis hemen harekete geçerse Mart'a kadar karar çıkacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Kasım 2013 Güncelleme 28 Kasım 2013, 01:13
Bedelli coşkusu

İÇİNDEKİLER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un "Son sefer olmak üzere bir bedelli askerlik uygulaması olabilir. Benim teklifim 25-15. Yaş sınırı 25, ücret de 15 bin TL. Bunu bir sefer yapacaksınız ve bir daha bu defter kapanacak" açıklamasının ardından dün Meclis'e dilekçe yağdı. TBMM Dilekçe Komisyonu'na bir günde binlerce dilekçe gelirken Numan Kurtulmuş bu durumla da ilgili bir açıklamada bulundu.

TALEP VARSA OLUR
Kamuoyunun fevkalade bir talebinin olduğunu ve siyasetçilerin bu taleplere karşı duyarlı olması gerektiğini dile getiren Kurtulmuş, "Savunma Bakanımızla konuştum, şu anda devam eden bir çalışması yok. Ancak bence askerlik sisteminin yapısıyla ilgili yeni bir yapılanmaya gidilmeli. Vatandaşın böyle bir talebi varsa Meclis bunu mutlaka gündeme getirecektir" diye konuştu. Meclis'in bu talebi hemen gündeme taşıması durumunda yeni bedellinin 2014 Mart ayına kadar hayata geçeceği konuşuluyor.