Izmirray hizmeti

Yağmur yağdı, İzmir battı. Güzel kentin cadde ve sokakları sular altında kaldı! Metro bile tıkandı. İtfaiye ve Arama Kurtarma Merkezi de kurtarılacaklar arasında ilk sıradaydı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2013 Güncelleme 26 Kasım 2013, 01:19
Izmirray hizmeti

İÇİNDEKİLER

Şiddetli yağış Ege'nin incisini çamur deryası haline getirdi. Metrekareye dün 78 kilo yağmurun düştüğü İzmir, adeta battı. Cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Esnaf dükkan açamadı, giriş katındaki evlerin hali ise haraptı.

METRO DEVRE DIŞI
Alsancak Gar Kavşağı ve Cumhuriyet Bulvarı başta olmak üzere çok sayıda nokta yağıştan nasibini aldı. Bayraklı'daki alt geçit sulara gömülürken araçlar 3 metrelik suda kaldı. Tren seferleri durdurulurken, metro devre dışı kaldı. Vatandaşlar canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

İzmir perişan oldu

VATANDAŞ İSYAN ETTİ
Deniz 75 santimetre yükselirken Kordon adeta denizle birleşti. Yaşanan manzara ise vatandaşı isyan ettirdi. İzmirliler "Artık yeter. Her yağışta aynı manzara" dedi. Bu arada Balıkesir, Bodrum, Marmaris ve Didim'i de sel aldı. Uzmanlar ise yağışın etkisiyle sıcaklığın 6 derece düşeceğini açıkladı.

110'LUK 110!
Yenişehir İtfaiye Daire Başkanlığı'na bağlı Koordinasyon ve AKS Kurtarma Merkezi'ni su bastı. 110 numaralı acil telefon servis dışı kaldı. Kentte uzun süre arama kurtarma hizmeti verilemedi.

TWITTER
İzmir'in hali, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da da en çok konuşulan konu oldu. İşte o mesajlar: Yüzme bilmeyenler İzmir'i terk ediyorlar... İzmir'de rafting sezonu açılmıştır.
Tınaztepe'de rafting, Dokuzçeşmeler ve Eğitim Fakültesi'nde gondol keyfi...
İzmir belediye otobüslerinde sanırım ki yağmur yağıyor. Yağmur suları İzmir'i Venedik'e çevirdi. İzmir'de yağmur değil bildiğin sel var mümkünse bugün işleri ertelemekte fayda var sokağa çıkmamak lazım trafikte felç yollar kapalı. Marmaray'da denizin altından tren geçiyormuş oda birşeymi?
Adamlar denizin altına yol yapmış.
Sel degildir o Kanalİzmir projesidir. Ne çekten ben İzmir.