Otel lobisi!

Kaos lobisi turizme de girdi! Alman merkezli PKF hotelexperts adlı kuruluş, Gezi eylemcilerini ağırlayan Divan Otel'ine 'misafirperverlik' ödülünü verdi!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Ekim 2013 Güncelleme 09 Ekim 2013, 02:35
Otel lobisi!

İÇİNDEKİLER

Karanlık plan, geçtiğimiz Haziran ayında sahneye çıktı. Gezi Parkı'ndaki ağaç kesimini protesto eden gösteriler, bir anda boyut atladı! Başta CNN olmak üzere yabancı medya, İstanbul Taksim'den canlı yayın yapıp kaosu harladı! İşte Gezi'ye verilen küresel destek şimdi de otel sektörüne yansıdı. Protestocuları içeri alan Koç Grubu'na ait Divan Otel, uluslararası ödülü kaptı. Dünya otelcilik sektörünün en önemli ödüllerinden sayılan "Hospitality Innovation Award"a bu yıl Divan Otelleri'nin sahibi Ali Koç ile Semahat Arsel layık görüldü. Ödül, Alman merkezli PKF hotelexperts isimli kuruluş tarafından verildi. Söz konusu ödülün bu akşam Almanya'nın Münih kentinde yapılacak bir törenle sahiplerine verileceği duyuruldu.

ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ!
PKF Genel Başkanı Michael Widman ise ödülün gerekçesini açıklarken Koç Grubu'na övgüler yağdırdı! Koç Grubu'nun Türkiye'nin son 100 yılına damgasını vurduğunu söyledi. Ardından da olayı Gezi'ye bağladı. Widman, "Divan Otel ve Koç Ailesi son Gezi Parkı protestolarında sivil dayanışma ve cesaretin önemli bir örneğini göstermiş, misafirperverliğin kriz anlarında da ne kadar gerekli olduğunu kanıtlamıştır" dedi. Ancak bu ödül akıllara otel lobisini getirdi! Zira PKF hotelexperts adlı kuruluş, söz konusu ödülü sadece otel hizmetlerine yönelik veriyor.

İŞTE DIŞ DESTEK
Divan Otel'ine verilen Gezi Parkı ödülü, büyük şaşkınlık yarattı. AK Parti MKYK üyesi Mazhar Bağlı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Bağlı, "Gezi'nin dış desteği yok diyenlere bu ödül kapak olsun" dedi. Bağlı, şöyle devam etti: "Divan Otel gibi düşünenlerin hükümete karşı olan her türlü kesimle iş tutabileceklerini görebilirsiniz. Bu ödül de bunun açık bir göstergesidir. Gösterilerin kurgusu ise yurt dışında yapılmıştır."

HALA VE YEĞENİN...
Divan Otelleri'nin sahibi olan Ali Koç ile halası Semahat Arsel, Gezi ödülünü aldı. Ödülünü veren şirket teknik değerlendirmeyi de unutmadı. "Koç Grubu'na ait 11 otellik zincirin büyük bir imajı var" dedi.