F'esad'lık

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türk F-16'ları tarafından düşürülen Suriye'ye ait helikopterin sınıra 5 mil kala uyarıldığını söyledi. "Sivil halka varil bombası atan helikopterdi" dedi ve ekledi: Bizi sınamaya cüret edene karşılığını veririz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2013 Güncelleme 18 Eylül 2013, 02:52
F’esad’lık

İÇİNDEKİLER

Halkına kan kusturan Şam yönetimi sınırı aştı. Türk sınırını ihlal eden Suriye'ye ait helikopter, savaş uçaklarımız tarafından düşürüldü. Türkiye, Suriye'ye cevabını verirken Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, çok önemli açıklamalar yaptı. a Haber'e konuşan Davutoğlu, helikopterin sınıra 5-6 mil kala uyarıldığını belirtti.

'ELİMİZDE KAYITLAR VAR'
Davutoğlu, "Helikoptere 'Yaklaşmayın' diyoruz. Elimizdeki kayıtlara göre kendi radarları da bunu tespit ediyor ancak pilot 'Biliyorum' karşılığını veriyor" dedi. Söz konusu helikopterin halkı bombaladığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti: "Düşen helikopter, çok maksatlı kullanılabilecek ve sivil halkın üzerine varil bombası attığını bildiğimiz bir helikopterdi. Suriye'den bir misilleme beklemiyoruz. Sadece ihlal değil, Türkiye'ye dönük herhangi bir tehdide karşı dahi her türlü tedbiri alacağımızı, hiçbir tereddüt göstermeyeceğimizi bütün dünyaya ilan ettik. Yani kim böyle bir cüret gösterirse karşılığını veririz." Öte yandan Davutoğlu, Suriye'ye ait helikopterin vurulduğu anda Paris'te Suriye Zirvesi'ndeydi. Suriye Halkı Dostları'nı oluşturan İngiltere, Fransa ve ABD ile Suudi Arabistan ve Katar Dışişleri Bakanları, Bakan Davutoğlu'na destek verdi.

1 PİLOT REHİN
Türkiye'
nin vurduğu Suriye'ye ait helikopterin düşme görüntüleri ortaya çıktı. Helikopterin, alev topu şeklinde yere düştüğü görüldü. Bölgedeki en büyük parçanın motor ve pervanenin bağlandığı kütle olduğu belirlendi. Özgür Suriye Ordusu mensupları ise 3 pilottan ikisinin öldüğünü birinin de rehin alındığını açıkladı. Öte yandan bölgeye giden çevredeki halk ise hurda demirleri topladı.