Uydu kent!

Esad'ın zulmünden kaçanlar Türkiye'ye sığındı. Adana'da kalan 11 bin Suriyeli, ülkelerindeki gelişmeleri takip etmek için çadır kenti, uydu kente çevirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2013 Güncelleme 17 Eylül 2013, 00:00
Uydu kent!

İÇİNDEKİLER

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'yi sığınan Suriyeliler'in aklı ülkelerinde kaldı. Sığınmacılar, iyi bir haber almak ümidiyle çadır kenti, uyduyla donattı. Adana'daki konaklama merkezine yerleşen Suriyeliler'in, tek haber alma aracı televizyon oldu. Sarıçam İlçesi'ndeki konaklama merkezinde misafir olarak kalan yaklaşık 11 bin sığınmacı, ülkelerindeki savaşı ve gelişmeleri yakından izleyebilmek amacıyla kendi imkanlarıyla çadırlarına çanak anten ve uydu taktırdı. Esed rejimine bağlı güçler tarafından Suriye'de kimyasal silah kullanıldığı iddiaları üzerine çadırlardaki çanak anten sayısı ve sığınmacıların televizyon başında geçirdikleri süre arttı. Hal böyle olunca çatır kent, adeta uydu kente döndü.

TEK EĞLENCELERİ ÇİZGİ FİLM
Suriyeli aileler, televizyon karşısında ülkelerinden gelecek iyi haberleri beklemeye başladı. Savaşın küçük mağdurları ise uydu antenleri sayesinde Arapça yayın yapan televizyonlardan çizgi film izleme fırsatı buluyor.

GÖZLERİ SURİYE'DEKİ GELİŞMELERDE
Suriye'de kimyasal silahla yapıldığı iddia edilen katliamın ardından çadır kentteki uydu sayısı arttı. Sığınmacılar, "Her gün televizyonu, iyi bir haber alabilmek için dua ederek açıyoruz" dedi.