Komplo değil delil var

Lady Di'nin bir komando tarafından öldürüldüğü iddiası kuvvetleniyor. İngiliz polisi şüpheli çavuşun katil olma ihtimalini ikna edici bulduğunu açıkladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Eylül 2013 Güncelleme 08 Eylül 2013, 02:29
Komplo değil delil var

İÇİNDEKİLER

İngiltere'nin eski prensesi Diana, Prens Charles'dan ayrıldıktan sonra Mısırlı iş adamı Dodi el Fayed ile beraber yaşarken Paris'te, 1997 yılında bir trafik kazasında yaşamını yitirmişti. Geçen ay Diana, el Fayed ve Fransız şoförlerinin, İngiliz Ordusu'nun elit komando birliği SAS'tan bir çavuş tarafından öldürüldüğü istihbaratını alan Scotland Yard, bu gelişmeyi ciddiye aldıklarını açıkladı. İstihbaratta, Diana'nın tuttuğu günlüğün varlığına dikkat çekilirken istihbaratın kaynağı tarafından elle yazılmış mektubu da önemli bir delil olarak gösterildi.

İNANDIRICI DELİLLER
İngiliz basını bu habere komplo teorisi gözüyle bakarken Diana ve Fayed'i öldürdüğü öne sürülen SAS çavuşu N. hakkında araştırma yapan İngiliz polisi, çavuşun eski karısı ve kayınvalidesiyle görüştü. Emniyet güçleri görüşmede çavuş N'nin katil olabileceğine dair söylenenleri ikna edici bulduğunu açıkladı. Çavuş N'nin itiraf mektubu ve SAS'taki vukuatlı geçmişi de iddiaları kuvvetlendiriyor.

MEDYA DA iNANDI

Geçen ay çıkan suikast iddialarını komplo teorisi olarak yorumlayan İngiliz medyası, son gelişmeler üzerine dosyayı yakın takibe aldı.