Asker sınırda

Suriye'ye müdahale ihtimali üzerine sınıra tank ve zırhlı araçlar sevk edildi Urfa'da ise hastane bahçelerine önlem amaçlı sahra üniteleri kuruldu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 05 Eylül 2013 Güncelleme 05 Eylül 2013, 00:41
Asker sınırda

İÇİNDEKİLER

Suriye'ye müdahale kararı her geçen gün daha da olası hale gelirken Türkiye de bu ihtimale karşı önlemlerini alıyor. Daha önce sınıra asker sevkiyatı yapılırken dün de Kilis'in Suriye sınırına askeri araçlar transfer edildi.

KIBRIS'TA GERGİNLİK
Gaziantep'teki 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan hareket eden tank, zırhlı personel taşıyıcı ve askeri araçlar, geniş güvenlik önlemi altında Kilis'e geldi. Askeri araçların, 2. Hudut Tabur Komutanlığı çevresine konuşlandırıldığı görüldü. Öte yandan Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine üç adet sahra hastanesi kuruldu. Sağlık Bakanlığı, Suriye'deki iç çatışmaların yoğunlaşması, bu ülkeden ilçeye gelen yaralı sayısındaki artış ve olası bir müdahale nedeniyle tedbir amaçlı tam donanımlı sahra hastaneleri oluşturdu. Bu arada Rum basını, dün Türk ve İngiliz savaş uçakları arasında KKTC üzerinde sıcak temas çıkmasına ramak kaldığını iddia etti. İddiaya göre Ağrotur Üssü'nden kalkan iki savaş uçağı izin almadan Lefkoşa hattında uçunca iki İncirlik'ten kalkan 2 F-16 buna tepki gösterdi. İngilizler Savunma Bakanlığı ise haberi yalanladı.

AKDENİZ'E BARBAROS ÇIKARMASI
Sismik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa, Akdeniz'e inmek üzere yola çıktı. Türk savaş gemilerinin eşlik ettiği Barbaros, Mersin açıklarında araştırma yapacak. Bu sayede Türkiye farklı bir yoldan da olsa olası bir müdahaleye karşı Akdeniz'e inmiş olacak.