Özlenen kahraman

Özlenen Özkan 8 aylık hamileydi. Ama yeni bir yüz naklinin verdiği heyecan, ona yorgunluk hissettirmedi. Türkiye'nin beşinci yüz nakli için 19 saat hiç durmadan çalışan harika doktor, halkın yeni kahramanı oldu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Temmuz 2013 Güncelleme 20 Temmuz 2013, 00:23
Özlenen kahraman

İÇİNDEKİLER

Son 1,5 yılda sadece Türkiye'nin değil dünyanın en ünlü doktorlarından biri haline gelen Ömer Özkan, tüm bu başarısını biraz da eşine borçlu. Ömer Hoca'yı bir an olsun yalnız bırakmayan Özlenen Hanım, kısa süre önce doçentliğe yükselmişti ve hamilelikten dolayı şu an izin yapıyor olabilirdi. Ama öyle olmadı. Tatile geldiği Muğla'da yaşamını yitiren Polonyalı Andrzej Kucza'nın yüzünün bağışlandığı öğrenilince, Özkan ailesi acil durum moduna geçti. Sonrasını ise Özlenen Özkan anlatıyor:

KIZIM ZEYNEP'İ BIRAKMAK ZOR OLDU
Ömer ile birlikte 4 kişiden oluşan ekip hemen karayoluyla vericinin bulunduğu Muğla'ya gitti. Recep ise İzmir'deymiş hemen Antalya'ya gelmesini söyledik. Tüm bunlar olurken ben evde 2.5 yaşındaki kızım Zeynep ile birlikteydim. Recep, gece yarısı geldi. Zeynep'i bırakmak için annemi çağırdım. Kızım ben hastaneye giderken çok ağladı. Anneannesi onu oyuncaklarla ikna etti ve evden ayrıldım. Recep hastaneye gelir gelmez hemen ameliyata aldık.Ömer ve diğer ekip sabah 07.30'da hastaneye geldi. Recep nakil için hazırdı. Sonra nakle başladık. Alt çene üst çene ve yüzün tamamının olduğu 3 boyutlu bir operasyonla nakil yaptık. Nakil işlemi 7 saat sürdü. Zor bir ameliyattı. Çenesi yoktu yemek bile yiyemiyordu Recep, artık çok güzel bir yüzü oldu.

HAMİLELİK ENGEL DEĞİL
Hamileliğim ameliyata girmeme engel değildi. Adrenalin beni ayakta tuttu hiç uykum gelmedi. O gece hiç uyumadım. Ameliyat bittikten sonra Recep'i yoğun bakıma aldık ve tedavisi devam ettiği için eve ancak gece yarısı gidebildik.

HAFTAYA YEMEK YER
Türkiye'nin 5'inci yüz naklini yapan Ömer Özkan, Recep Sert'in sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Özkan "Çene nakli hasta için zordur. Ama bizim için zor olmadı. Olmazsa çok şey kaybedeceğiniz bir ameliyattı. Çeneyi hissetmesi 1-2 yıl sürer. Daha önceden katı beslenemiyordu. 1 hafta 10 gün sonra yemek yediririz" dedi.

YURT DIŞINDAN DA İSTİYORLAR
Ömer Özkan, Recep Sert'in durumunun dışında diğer yüz nakli bekleyenlerle ilgili de konuştu. Özkan "2 bayan, 3 tane erkek hastamız bekliyor. Yurt dışından da çok sayıda hasta arıyor. Bir kaç ülkeden gelecek var. Ama kanunlarda durum nasıl bilmiyorum. Nasıl yapabiliriz bilmiyoruz" diye konuştu. Rahim nakli olan Derya Sert'le ilgili de bilgi veren Özkan "Eylül ekim gibi embriyo transferi olacak. Olmazsa zaten sonlandırırız." dedi.

AİLE MERAK İCİNDE
Recep Sert'in ağabeyi Metin Sert, çok mutlu olduklarını anlattı. 33 yaşındaki Metin Sert, kardeşinin 2007'de temizlerken silahın ateş alması sonucu yaralandığını, bu süre içinde yaklaşık 40 operasyon geçirdiğini kaydetti. Kardeşinin hayata bağlı, sevinç dolu birisi olduğunu belirten Sert, hayata hiç küsmediğini, normal bir şekilde hayatını sürdürdüğünü vurguladı. Kardeşi nakil olduğu için mutlu olduklarını dile getiren Sert, "Haberi aldığımızda heyecanlandık. Bizim için yüzünün nasıl olduğu değil, sağlığının yerinde olması önemli. Onu çok merak ediyoruz" diye konuştu.

SEVGİLİ DEĞİL, BİR DOST
Ağabey Sert, bazı gazetelerde kardeşinin sevgilisi olarak verilen Elif Tercüman'ın sevgilisi değil, bir aile dostu olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.


HÜSNİYE ORAL