CNN Aman dedi!

Türkiye'yi karalayan yalan haberler yapan CNN, yaptığı yanlıştan geri döndü. Geldi hükümetten özür diledi. Şimdi sırada Ayşe Armanpour var...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2013 Güncelleme 16 Temmuz 2013, 01:56
CNN Aman dedi!

İÇİNDEKİLER

Gezi Parkı olaylarında dünyaya yanlış bilgi veren CNN, Türkiye'den özür diledi. Gezi Olayları'nı bir iç savaşmış gibi gösterip 8 saat yayın yapan ve Gezi Parkı'nı İstanbul'un son yeşil alanıymış gibi gösteren CNN'e Takvim'in açtığı savaş sonuç verdi. TAKVİM, önce CNN'in yalan haberlerini ironik bir yolla duyurmuş, sonra da yalan haberi yapan muhabir Christiane Amanpour'u dava etmişti. CNN'in yalanları Twitter'dan dünya kamuoyuna duyurulunca ve açılan davaların devamı gelince CNN Başkan Yardımcısı Parisa Khosravi, Ankara'ya gelip özür dilemek zorunda kaldı.

TEKNİK BİR ARIZA MEYDANA GELMİŞ!
Khosravi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'la 1.5 saat görüşürken, CNN muhabiri Christiane Amanpour'un saygısız bir biçimde yayından aldığı Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın da hazır bulundu. Kalın ve Arınç, Gezi olayları sırasında CNN İnternational'ın tek taraflı ve abartılı yayın yaptığını belirterek duyulan rahatsızlığı iletti. Khosravi ise teknik bir arızadan dolayı AK Parti mitingini hükümet karşıtı gösterdiklerini, bir kasıtları olmadığını söyledi.

* CNN International, dün gece twitter'dan bir mesaj yayınladı. Ünlü televizyon kanalı "CNN, Türkiye yayınının arkasındadır. Yaptığımız tarafsız yayın için özür dilemedik ve dilemeyeceğiz" dedi.

4 EYLEMCİ: KANDIRILDIK
Ayşe Arman'ın önceki gün yayımlanan röportajı üzerine dün bir internet sitesi okuyucusu, 4 Gezi eylemcisi ile röportaj yaptığını belirterek bunu bir haber sitesinde yayınladı. 4 eylemcinin de kandırıldığını, Türk polisini düşman gibi görerek molotof attıklarını, Başbakan'dan özür dilemeleri gerektiğini ve dış mihrakların oyununa geldiklerini anlattığı bu kurgu röportaj, dün sosyal medyada günün konusu oldu.

AYŞE'DEN NAĞMELER
Hürriyet'te önceki gün çıkan bir röportajda ise Ayşe Arman Gezi Parkı gösterilerine katıldığını öne sürdüğü 4 Çevik Kuvvet polisi ile stüdyoda fotoğraflar çektirerek bir haber yapmıştı. CNN muhabiri Christiane Amanpour'a özenen Ayşe Arman'ın oyunu ise kısa sürede ortaya çıktı. TAKVİM Gazetesi Haber Müdürü Mevlüt Yüksel'in, Taksim Meydanı'nda görev yapan gerçek Çevik Kuvvet polisleri ile yaptığı röportaj sonrası, Ayşe Arman'ın röportajının gerçek dışı olduğu ile ilgili dün sosyal medyada bir çok paylaşım yapıldı. İnternet siteleri ise Ayşe Arman'ın nasıl alay konusu olduğunu yazdı. İşte Arman'ın röportajının hayal ürünü olduğunu gösteren kanıtlar...

1- 4 polis memuru hem soruşturmaya tabii tutulduklarını söylüyor, hem de "Bizi bilmesinler, yoksa deşifre oluruz" diyor!
2-
Polisin biri 22 yaşında olduğunu ve 4 yıldır emniyet teşkilatında olduğunu söylüyor. Yani hiç üniversite yüzü, polis okulu yüzü görmeden direkt polis olduğunu iddia ediyor.
3- Bir başka polis 45 yaşında olduğunu tam 14 yıldır teşkilatta görev yaptığını söylüyor. Yani 31 yaşında polis olduğunu dile getiriyor. Oysa polis teşkilatına 30 yaşından gün almış kişiler adımını atamıyor.
4- Maaşlarda adaletsizlik yapıldığı iddiası tam bir yalan. Çünkü, yönetmeliklere göre taban maaş üzerinden polislere en üst derece olan 24 maaş ikramiye verildi.
5- Henüz ortada kamera kayıtları yokken, kimin öldürdüğü belli değilken, "Ali'yi döverek öldüren polislere ne diyeceksin?" diye soru sorulması Ayşe Arman'ı, Ayşe Armanpour yapmaya yetiyor.
6- Bu hatalar ortaya çıkınca Ayşe Arman ise hemen Twitter'dan, "Biz kimlikleri deşifre olmasın diye mesleğe giriş yıllarını ve isimlerini farklı olarak yazdık" dedi. Buna resmen "Yersen!" denir. Ama biz Ayşe Arman'a, kasıtlı, taraflı ve yanlış haberciliğiyle kendisine örnek aldığı Christiane Amanpour'un kurumunun yaptığı gibi hatasını kabul ederek özür dilemesini tavsiye ediyoruz.

ALAY KONUSU
Ayşe Arman'ın yazdıkları doğru olamaz.
Ayşe Arman bence yatak odası hikayeleri yazmaya devam etsin. Onlar biraz daha samimiydi sanki..
Biz bu röportajı yemedik.
Yazılanlar gerçek olabilir ama o polisler gerçek değil.
Hakikaten Ayşe Arman değil Ayşe Armanpour olmuş...
Kimse kusura bakmasın ama polis şiddetini mazur göstermek için yapılmış bu röportajı kınıyorum.
Ayşe'nin emekliliği gelmiş.