Kargodaki cinayet

Konya'da kayınpederini av tüfeği ile öldürdüğü iddiasıyla aranan damat, ağabeyine kargo ile gönderdiği otomobil anahtarı sayesinde Isparta'da yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Temmuz 2013 Güncelleme 11 Temmuz 2013, 00:00
Kargodaki cinayet

İÇİNDEKİLER

Konya'da müteahhitlik yapan Halis Mendi'nin (70) öldürülmesi, Mustafa Arıcı'nın da yaralanması olayıyla ilgili olarak aranan Mendi'nin damadı Yüksel T.'nin (41) yakalanması için, Konya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde özel bir ekip oluşturuldu. Şüphelinin, olaydan sonra merkez Selçuklu ilçesinde terk ettiği otomobilin anahtarını, Konya'daki ağabeyine kargoyla gönderdiğini belirleyen polis, kargonun gönderildiği Mersin'e gitti. Yüksel T.'nin buradan önce Adana, ardından Hatay'a geçtiğini ve Suriye'ye gitmek için hazırlık yaptığını ancak sonradan vazgeçtiğini öğrenen polis, şüphelinin son olarak Isparta'da olduğunu tespit etti. Bir dinlenme tesisinde farklı isim kullanarak bekçilik yaptığı belirlenen zanlı, buraya düzenlenen baskınla yakalandı. Konya'ya getirilen Yüksel T.'nin ilk ifadesinde, kayınpederinin yaptığı siteden ev aldığını, 90 bin lira olarak anlaştıkları ev için, olay günü kendisinden 25 bin lira daha istemesi üzerine aralarında tartışma çıktığını söyledi. Yüksel T., polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilecek.

OTOMOBİLİN İÇİNDE
Müteahhitlik yapan Halis Mendi ile damadı Yüksel T. arasında, 25 Mayıs'ta çıkan kavgada; park halindeki otomobilinde bulunan Mendi, av tüfeğinden çıkan saçmaların başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti. Kavgaya müdahale etmeye çalışan Mustafa Arıcı da vücuduna isabet eden saçmalarla yaralanmıştı.