Tükiye'yi unut

Yıllar önce tatil için Bodrum'u seçen Christiane Amanpour, Gezi eylemlerinde ülkemizi karıştırmak istedi. Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel'in şikayetçi olduğu "Yalan kadın" Türkiye'ye gelirse gözaltına alınıp sorgulanacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Haziran 2013 Güncelleme 28 Haziran 2013, 00:22
Tükiye’yi unut

İÇİNDEKİLER

İstanbul Gezi eylemlerinde CNN International, Türkiye'yi karıştırmaya kalkıştı. Kanalın haber sunucusu Christiane Amanpour, Taksim'den yaptığı 9 saat canlı yayında, insanları kışkırttı. Asılsız haberlerle gençleri sokağa dökmek istedi.

TAKVİM Haber Müdürü Yüksel, bu 'Yalan Kadın' hakkında suç duyurusunda bulundu. Amanpour, dava açılırsa Türkiye'ye gelir gelmez havalimanında gözaltına alınacak. Yabancılar polisi kanalıyla savcılığa çıkarılıp ifadesine başvurulacak.

BODRUM'DA TATİL
Dünyanın en çok kazanan sunucusu Christian Amanpour, 2000'de eşi James Rubin'le birlikte Bodrum'da tatile gelmişti. O tarihlerde Türkiye'yi çok sevdiğini ve ülkemize hayran kaldığını belirten Amanpour, son yıllarda çark etti. Bir süre önce AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu'yla canlı yayında tartıştı. Başbakan Başdanışmanı İbrahim Kalın'ın canlı yayında sorduğu soruya cevap vermeden yayını kapattı.

VATANSEVER GAZETECİ
Haber Müdürümüz Mevlüt Yüksel, Amanpour'u Türkiye'ye karşı saldırgan tutumu nedeniyle şikayet etti. Bir gazetecinin, yabancı bir gazeteciyi, ülkesini korumak için yaptığı bu şikayet, kayıtlara bir ilk olarak geçti.

Yüksel, vatansever bir kişi olarak şikayet dilekçesini İstanbul Başsavcılığı'na verdi. Amanpour'un 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. CNN'in skandal yayınlarından örnek vererek işlediği suçları ise şöyle sıraladı: "Amanpour, 1.5 milyar izleyiciye ulaşan CNN'in etkisini kötüye kullandı. Yalan haberlerle Türkiye'de binlerce kişiyi sokağa döktü. Can ve mal kaybına neden oldu."

SAVCI İNCELİYOR
Yüksel, Amanpour'u neden meydan okuduğunu anlattı: "Yalan ve kasıtlı haberlerine ironi yapmak istedik. Bunu 'Kirli itiraf' başlığıyla manşete taşıdık.
Bir vatansever olarak şikayetçi olmaya karar verdim. Savcı dosyayı inceliyor".

3 SAATLİK MARATON
Amanpour hakkındaki dilekçenin kabulü, tam 3 saat sürdü. Bu sürede iddiaları, 4 savcının incelemesi dikkat çekti. Önce müracaat savcısı dosyayı aldı. Ardından özel soruşturma savcısına yolladı. Sonra başka bir savcıya yönlendirildi. Üçüncü savcının dosyası incelemesinden sonra dosya, bu kez basın bürosu savcısına gönderildi. Dosya UYAP üzerinden basın savcısı Nurten Altınok'a tevzii edildi.