Uzaktan kumanda

CHP'li Özgümüş, Adana'da Gezi eylemlerini destek için kışkırtılan Alevi ve Arap vatandaşlara, ABD'den telefonla ulaştı. Yakıp yıkmadan eylem yapmaya ikna etti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Haziran 2013 Güncelleme 27 Haziran 2013, 00:32
Uzaktan kumanda

İÇİNDEKİLER

CHP Adana Milletvekili Ümit Özgümüş, Gezi Parkı eylemlerinin Adana'da çatışmaya dönüşmesini engelledi. TBMM'yi temsilen Türk Amerikan İş Konseyi toplantısı için ABD'de bulunan Özgümüş, olayları telefonla kontrol etti. Adana'da gerginliğin tırmandığı günlerde Vali Hüseyin Avni Coş ile Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Adana'da sevilip sayılan bir kişi olan Özgümüş'ü telefonla arayarak, silahlı grupların yürüyüşe geçtiğini, çatışma başlayabileceğini belirterek yardım istedi.

PROVOKATÖR DEVREDE...
Bunun üzerine yürüyüşe geçen ekibe ulaşan Özgümüş, taşkınlık ve çatışmaya girmeden "sadece yürüyüş" yapmalarını istedi. Özgümüş'ün telefon müdahalesinin ardından olayların sakin geçmesi üzerine emniyet müdürü ve Vali, Özgümüş'e teşekkür etti. Ancak bazı provokatörler, Alevi ve Arap vatandaşları kışkırttı. Bu yüzden Adana'da olaylar tekrar tırmanmaya başladı. Taşlı sopalı saldırılar ve çok sayıda silahlı grupların dahil olduğu olayların yeniden başlaması üzerine, bu kez İçişleri Bakanı devreye girdi.

GÜLER'İN RİCASI...
Özgümüş'e olaylarda yaptığı sağduyu çağrısından dolayı teşekkür eden Bakan Muammer Güler, "Kendi bölgenizdeki vatandaşların sükunetle hareket etmelerini sağlamaya çalışın" ricasında bulundu. Bunun üzerine Özgümüş, yeniden telefona sarılarak etkili olduğu grupları uyardı. Özgümüş, eylemcileri kovalarken komiser Mustafa Sarı'nın da düşerek şehit olduğu olayların dada da büyümemesi için emniyet güçleriyle işbirliği yaptığını anlattı. Hatta bu işbirliği nedeniyle bazı solcuların tepkisini çektiğini söyledi.

BİR KİŞİ ÖLDÜ YALANI YAYILDI
Özgümüş, "Bir çocuk yanıma gelip "Başkanım silahla ateş açıldı, bizden biri öldü" dedi. Çocuğu tanımıyorum. Sonra elimden kaçtı" dedi


HÜSNİYE ORAL