Reyhanlı saldırısında şok gelişme!

Reyhanlı'daki 40 dolayında vatandaşın hayatını kaybettiği patlamanın nasıl gerçekleştirildiğiyle ilgili ilk detaylar ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay faillerle ilgili ilginç açıklamada bulundu.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2013 Güncelleme 11 Mayıs 2013, 22:25
Reyhanlı saldırısında şok gelişme!

İÇİNDEKİLER

Cilvegözü'deki patlamaya benzer özellikte patlayıcılar kullanıldığı ve çok büyük miktarda patlayıcı kullanıldığı belirtirilken bunun canlı bomba olarak değil uzaktan kumanda ile araçların patlatıldığı belirtiliyor. Patlayıcıların Suriye tarafından minibüslerle Türkiye tarafına geçirildiği belirtiliyor.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı Güler ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile birlikte düzenlediği basın toplantısında faillerin yurt içinden olduğu şeklinde tespitleri olduğunu açıkladı.

"SALDIRI İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ EL MUHABERAT İLE İLİŞKİLİ"
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Reyhanlı ilçesindeki patlamalarla ilgili, "Olayın faillerinin tespitiyle ilgili çalışmalar büyük oranda tamamlanmıştır. Saldırıyı düzenleyen örgüt ve mensuplarının Suriye'deki rejim yanlısı El Muhaberat örgütüyle bağlantılı oldukları belirlenmiştir. Örgüt de bellidir, kişiler de büyük oranda bellidir. Plaka tespitleri vesaire yapılmıştır. Menfur hadisenin Suriyeli sığınmacılarla, Suriye muhalefeti ve Suriyeli sığınmacılarla ilgisinin olmadığı kesindir" dedi.

"SALDIRGANLAR SURİYE'DEKİ REJİMLE BAĞLANTILI"
İçişleri Bakanı Muammer Güler, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları gerçekleştiren örgüt ve bağlantılı olduğu kişilerin belirlendiğini ifade ederek, "Saldırganlar Suriye'deki rejim ve istihbarat yanlısı örgütle bağlantılı dedi.