Karanlık zihniyet

Usta tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık, davetli olarak gittiği Belçika'da gözaltına alındı. Polisin Türk ve Müslüman olduğu için Işık'a yaptığı bu hakaret, ülkenin zihniyetini gözler önüne serdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mayıs 2013 Güncelleme 11 Mayıs 2013, 02:18
Karanlık  zihniyet

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın karanlık zihniyeti, Belçika'da gün yüzüne çıktı. Türkiye'yi Avrupalı görmeyen ülkeler, gerçek yüzlerini usta sanatçı Kenan Işık'a yaptıkları terbiyesizlikle gösterdi. Ünlü tiyatrocu ve sunucu Kenan Işık, Brüksel Kültür Günleri çerçevesinde konuşmacı olarak önceki gün gittiği Belçika'da havaalanı polisi tarafından gözaltına alıp nezarete atıldı.

BU YAPILANLAR HADSİZLİK
Sanatçı olaya tepki gösterirken, AB Bakanı Egemen Bağış, Belçika polisinin ülkeye girişinde Işık'ı sorgulamasını 'hadsizlik' olarak niteledi. Türk girişimciler tarafından yapılan 'Ecole Des Etoiles'da (Yıldızlar Okulu) sevenleriyle buluşmak için Belçika'ya gittiğini söyleyen Işık, Türk ve Müslüman olduğu için böyle bir olaya maruz kaldığını belirterek, şöyle konuştu:

AYRIMCILAR VE IRKÇILAR
"Beni yarım saat nezarette tuttular. Yani Türk'üm diye Müslüman'ım diye belki. 'Niye geldin? Nereye geldin? Nerede kalacaksın?' diye sorular sordular. Niye geldiysem geldim, sana ne? Parkta yatacağım belki. Mecbur muyum sana kalacağım oteli söylemeye. Belki gideceğim, beğenmeyeceğim o oteli, başka yerde kalacağım. Yani bu antidemokratik ve faşizan bir şey biliyorum ve polisin böyle bir gücü var buralarda. Bunun hakkından gelememişler. Ayrımcılar ve ırkçılar."

ANADOLU KÜLTÜRÜNDE BÖYLE BİR ŞEY YOK!
atv'nin bilgi yarışması Kim Milyoner Olmak İster'in de başarılı sunucusu Kenan Işık, yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadı. "Bunların insana saygıları yok" diyen sanatçı, duygularını şu sözlerle dile getirdi: "Bu bizde, yani kadim Anadolu toprağında olmayan bir şey. Sen şusun, sen beyazsın, Arapsın, sen Kürtsün... Biz bütün insanlarla barışık olan bir halkız. Çünkü Anadolu coğrafyası toprağı bize binlerce yılda bunu öğretti."

BIEBER ELEŞTİRİSİ
Geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye gelen Justin Bieber havaalanında polis kontrolüne bile girmezken; Kenan Işık'ın Belçika'da nezarete atılması büyük tepkiye yol açtı. Işık, bu durumu, "Belçika polisi niye beni itibarsız hale getirmek istiyor? Belki de sahip olduklarıma sahip olamadığındandır" diye yorumladı.