Kaçak Baron'a bacak arası!

13 yıldır Kırmızı Bülten'le aranan uyuşturucu taciri Cumhur Yakut, Sarıyer'deki şatosunda basıldı. Polisten kaçarken duvardan atlayan ünlü Baron, düşüp iki bacağını birden kırdı. Ve sonunda yakalandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Nisan 2013 Güncelleme 28 Nisan 2013, 00:00
Kaçak Baron’a bacak arası!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Narkotik Polisi, "Baron de Yakut" namıyla bilinen Cumhur Yakut'un, Sarıyer'de eşi ve 8 çocuğunun yaşadığı şato görünümlü köşkte bulunduğunu tespit etti. Özel harekat ve helikopterler eşliğinde, önceki gece Reşitpaşa mahallesi Değirmentepe mahallesinde bulunan adrese operasyon yapıldı. Kapısı çalınan fakat açılmayan köşke kapılar kırılarak girildi.

ÇAY KEYFİ YAPIYORDU
Balkonda ailesiyle birlikte çay içerken baskına uğrayan Yakut, polis helikopterini görünce kaçmaya çalıştı. Evinin bahçesinin yüksek duvarlarından aşağıya atlayan Cumhur Yakut'un bu kaçma anı, saniye saniye polis kamerasına alındı. Duvardan atladığı için 2 bacağı birden kırılan ünlü baron, müthiş bir operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. Yakut'un evinde yapılan aramalarda, 1 adet Cemal Yakut adına düzenlenmiş sahte kimlik, 2 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet şarjör, 61 adet fişek ile 94 adet av tüfeği fişeği ele geçirildi.

'BEN MASUMUM...'
Kaçmaya çalışırken yakalanan Cumhur Yakut'un, polise verdiği ilk ifadede "Ben abdestimde, namazımda bir insanım, benim hiçbir suçum yok" dediği öğrenildi. Ancak resmi ifadesinde, susma hakkını kullanarak soruları yanıtsız bıraktığı belirtildi. Yakut, Emniyet gözaltısının ardından tekerlekli sandalye ile sevk edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde tutuklandı.

BAŞKAN BUSH'UN KARA LİSTESİNDE
Elektrik kaçakçılığı da dahil 7 ayrı suç kaydı bulunan Yakut, ABD eski Başkanı George W. Bush'un, "Yabancı Uyuşturucu Kaçakçıları" listesinde ilk sırada yer aldı. Yakut, aynı zamanda eski Van milletvekili ve zehir taciri Mustafa Bayram'ın da damadı.

ALTINBOYNUZ'UN BAŞKANI
"Altınboynuz" diye adlandırılan Afganistan-Pakistan-İran uyuşturucu hattının lideri olduğu ileri sürülen Cumhur Yakut'un Türkiye'deki suç listesi şunlar: 2000 yılında Van'da ele geçirilen 30 kilogram eroinin firari sahibi olarak aranmak... Aynı yıl, Yunanistan'da ele geçirilen 520 kilo 410 gram eroinin firari sahibi olarak aranmak... 2001'de İstanbul'da ele geçirilen 316 kilogram eroinin sahibi olarak 'Kırmızı Bültenle' aranmak. 2004'te Mersin'de yakalanan 64 kilo eroinin sahibi olarak aranmak.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE BAĞLANTILI...
Adı birçok uyuşturucu davasında geçen Yakut'un köklerinin Botan aşiretine uzandığı belirtildi. Ünlü Baron'un Taksim'deki Yakut Otel ile Marble Otel'in sahibi olduğu, ayrıca terör örgütü PKK ile bağlantılı olduğu da polis tarafından açıklandı.

* Bacakları kırılan Cumhur Yakut, 13 yıllık firarının ardından yakalandı. Ancak yerinden kıpırdayamayan ünlü Baron, polis minibüsüne memurların kucağında taşındı.

FERiT ZENGiN