Ömer Bond

Ömer Koç, Londra'daki evinde bulunan paha biçilmez koleksiyonunu Bond filmlerini aratmayacak çok özel güvenlik önlemleriyle koruyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2013 Güncelleme 18 Nisan 2013, 02:13
Ömer Bond

İÇİNDEKİLER

Koleksiyonerlik, iş dünyanın en gözde hobileri arasında yer alıyor. Koç Holding Başkan Vekili Ömer Koç da, paha biçilmez koleksiyonlarıyla dikkat çekiyor. İstanbul'daki yalısını müzeye çeviren Koç, Londra'daki dairesinde de servet değerinde eserler bulunduruyor. Dünyanın en pahalı evlerinin yer aldığı Kensington bölgesindeki dairesini Financial Times gazetesine açan Ömer Koç, koleksiyonuyla sanatseverleri büyüledi. Haberde, Koç'un para, tablo ve kitaplardan oluşan koleksiyonunun paha biçilmez olduğu vurgulandı. Bütün koltukların deri olduğu, Osmanlı'dan kalma değerli eşyaların öne çıktığı, duvarları antik maskelerin süslediği dairenin güvenlik önlemlerine de dikkat çekildi. Ömer Koç'un dairesi şöyle anlatıldı:

PARMAK İZİYLE GEÇİŞ
"Eve girdiğinizde kendinizi James Bond filminde gibi hissediyorsunuz. Koleksiyonların bulunduğu odalar çok özel şifreleme yöntemleriyle açılıyor. Evin birçok yerine ulaşmak için parmak izi gerekiyor. Çatıda da özel bir helikopter pisti mevcut. Eserler muntazam korunuyor."

ÖZGE GÜRCAN