Hollywood peşinde

Rahim nakli yaptığı hastasının gebe kalmasını da sağlayan Prof. Ömer Özkan, ünlü kadınların dikkatini çekti. Hollywood ve Avrupa'daki birçok star, başarılı hocayla temasa geçti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2013 Güncelleme 14 Nisan 2013, 00:54
Hollywood  peşinde

İÇİNDEKİLER

Dünyada kadavradan ilk rahim naklini yaparak tıp literatürüne giren ve nakil yapılan Derya Sert'in hamile kalmasıyla tüm dünyanın konuştuğu Prof. Ömer Özkan, ünlülerin markajına girdi. Rahmi olmadığı için bebek sahibi olamayan Hollwood ve Avrupa'nın ünlü kadınlarının, Prof. Özkan ile temas kurduğu ve rahim nakli koşulları, tedavi ve hamilelik süreci ile ilgili bilgiler aldığı öğrenildi. Derya'ya yapılan embriyo transferinin sonucunun pozitif olmasıyla heyecanlanan çok sayıda ünlü kadının, doğumu da merakla beklediği kaydedildi.

RANDEVU KUYRUĞU...
Derya'nın bebeğini kucağına almasının ardından dünyaca tanınmış ünlü isimlerin, Prof. Özkan'dan randevu alarak nakil için sıraya gireceği de belirtildi. Öte yandan 12 gün önce embriyo transferi yapılan ve geçtiğimiz gün hamile kaldığı açıklanan Derya Sert ise doğum yapana kadar hastanede kalacak. Doktorlar, Sert'in hamilelik sürecini herhangi bir enfeksiyon kapma riskine karşılık hastanede tamamlamasını istiyor.

BEBEK EKİM'DE GELİYOR

Hamilelik süresince kontrol altında tutulacak olan Derya'nın, Ekim sonunda bebeğini kucağına alması bekleniyor. Annelik heyecanını yaşamaya başlayan genç kadın ise Akdeniz Üniversitesi'nde kendisiyle ilgilenen tüm doktorlara, hemşirelere ve personele teşekkür ediyor. Derya, "Eğer oğlum olursa ona Akdeniz adını vermeyi düşünüyorum. Çünkü tüm hayallerim bu hastanede gerçekleşiyor. Şu anda dünyanın en mutlu insanlarından birisiyim" diyor.

* Türkiye'deki ilk yüz nakline de imza atan Prof. Dr. Ömer Özkan, sadece kadınların değil bilim insanlarının da yakın takibi altına girdi. Dünyanın dört bir tarafındaki doktorlar, Özkan'ın yaptığı operasyonlardan ders almak için Akdeniz Üniversitesi'nin kapısını çalmaya başladı.

* Sağlık durumu iyi olan Derya Sert, herhangi bir enfeksiyon kapma riskine karşı doğum yapana kadar hastanede yatacak.

HÜSNİYE ORAL