Dicle'de yine kan aktı: 7 yaralı

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi'nde, Kutlu Doğum Haftası için bildiri dağıtan öğrencilerle karşıt görüşlüler dün de çatıştı. 7 öğrenci yaralandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Nisan 2013 Güncelleme 11 Nisan 2013, 02:24
Dicle’de yine kan aktı: 7 yaralı

İÇİNDEKİLER

Dicle Üniversitesi'nde bir grup öğrenci 3 gün önce Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir konferansla ilgili bildiri dağıtmak istedi. Bu nedenle karşıt görüşlü öğrenciler arasında çatışma çıktı. Çatışma dün de devam etti. Fen Edebiyat Fakültesi'nde karşı karşıya gelen iki grup arasında çıkan kavgada taş, sopa ve bıçak kullanıldı. Olaylarda 7 kişi yaralandı. Yaralılar üniversite hastanesinde tedavi altına alındı. Bir yaralının durumunun ağır olduğu belirtildi, çok sayıda öğrenci gözaltına alındı.

OKUL HAFTAYA KADAR TATİL
Olayların sürmesi üzerine BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk polisin fakülte binasından çekilmesini istedi. Polisin çekilmesinden sonra öğrenciler, vekillerin gözetiminde binadan ayrıldı. Çatışmanın ardından üniversite senatosu okulu önümüzdeki haftaya kadar tatil etti. Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Hüseyin KAÇAR-Müjgan HALİS