Zirvede açan kardelenler

10 yıl önce yaşadıkları köylerde Kardelen bursuyla tanışan minik yürekler, bugünün zirvedeki iş kadınları oldu. Sebahat, Şükriye, Seval ve Havva alkışı haketti...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Mart 2013 Güncelleme 31 Mart 2013, 01:08
Zirvede açan kardelenler

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de maddi durumu yetersiz kız çocukları için gerçekleştirilen eğitim kampanyalarından biri olan Kardelenler Projesi meyvelerini verdi. 10 yıl önce yaşadıkları köylerde Kardelen bursuyla tanışan minik yürekler, zirveye ulaştı. Elazığ'ın Karakoçan Köyü'nden çıkan Sebahat Ucal, İsveç'te sürdürdüğü eğitimini Finlandiya'da yüksek lisansla taçlandırdı.

HAYATLARI DEĞİŞTİ
Şükriye Savcı, İstanbul'da avukat, Havva Yenice özel bir bankanın hukuk bölümünde çalışıyor, Seval İnan ise artık bir endüstri mühendisi... Hepsinin ortak noktası, eğitim alamayan kız çocuklarına destek olmaları. 10 yıl önce başlatılan Kardelenler Projesi'nin ilk bursiyerleri olan genç kızlar, iş hayatında başarılarıyla göz doldurdu. Kardelenler, kendileri gibi maddi imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan kız çocuklarına da yardım etmeye başladı.

OKUMUŞ KIZLAR...
Kastamonu Cide ilçesinde lisede okurken Kardelen bursuyla tanışan Seval İnan, bu sayede endüstri mühendisi oldu. "Kendi adaletimi buldum" diyen Havva Yenice ise Nevşehir'in Kanlıca Köyü'nden Kardelenler'e katılıp avukat oldu. 13 yılda 28 bin kız çocuğa Kardelen bursu sağlandı. Bunarın 15 bini lise, bin 500'ü ise üniversiteyi bitirdi.

Burcu ÇALIK