Kadersiz

3 yaşındaki Şeyma, lösemiye yakalandı. 1 ay sonra annesi terk etti. Küçük kalbi büyük yükü kaldıramayan çocuk, son nefesini verdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2013 Güncelleme 24 Mart 2013, 00:00
Kadersiz

İÇİNDEKİLER

Löseminin pençesine düşen 3 yaşındaki Şeyma, kendisini terk eden annesinin özlemiyle son nefesini verdi. Denizli'de yaşayan Mustafa Tuzak ve Tuğba İbiş, 2007 yılında evlendi. Çiftin 2010'da Şeyma adında bir kız bebekleri dünyaya geldi. Sağlıklı bir çocuk olan Şeyma, geçen yıl Şubat ayında rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan çocuğa lösemi teşhisi konuldu. Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alındı.

TOPRAĞA VERİLDİ
Baba Mustafa Tuzak, kızının tedavisi için restoranını sattı. Annebaba, yoğun bakıma alınan kızlarını camdan izledi. 30 Mart günü ise anne Tuğba İbiş, hasta çocuğunu ve eşini hastanede terk etti. Şeyma'ya, hastanedeki hemşireler annelik yaptı. Annesiz 13 ay geçiren Şeyma, üçüncü yaş gününü de annesiz kutladı. Hastalığı ilerlediği için ilaç kullanmayan, sadece ağrı kesici ilaçlarla hayatını sürdüren küçük kız, yüreğindeki anne acısıyla hayata tutunmaya çalıştı. Ancak minik kalbi ağır yüke dayanamadı. Güzeller güzeli Şeyma, kalp ritminde yaşanan bozukluk nedeniyle önceki gün yaşam savaşını kaybetti. Çocuğun cenazesi dün Güney İlçe Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

ANNESİ ONU O HAYATI TERK ETTİ
Şeyma' yı lösemiden kaybeden baba Mustafa Tuzak, kendisini ve kızını terk eden eşi Tuğba İbiş'e boşanma davası açmıştı. Çifti boşayan mahkeme, "birlikte yaşama yükümlülüğünü ihlal ettiği" gerekçesiyle anne Tuğba İbiş'in baba Mustafa Tuzak'a 10 bin lira tazminat ile kızına aylık 150 lira nafaka ödemesine karar vermişti.

Hasan DURNA