Sürpriz ziya'ret

Sarai Sierra'nın katil zanlısı, Laz Ziya yakalandı. Hatay Emniyeti istihbaratı alıp Suriye'ye gitti ve Lazkiye şehrinde saklanan Ziya Tasalı'yı kıskıvrak ele geçirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2013 Güncelleme 18 Mart 2013, 02:19
Sürpriz ziya’ret

İÇİNDEKİLER

Beyoğlu'nda kaldığı evden çıktıktan sonra ortadan kaybolan ABD vatandaşı Sarai Sierra'nın (33) cesedi 2 Şubat'ta Cankurtaran surları mevkiinde bulunmuştu. Araştırmasında zanlı olarak kağıt toplayıcısı Ziya Tasalı aranmaya başlanmıştı. Olay yerinde Tasalı'ya ait DNA izi bulunmuştu. Laz Ziya ise önce memleketi Kastamonu'ya gitti. Oradan Hatay'a geçti. Bölgedeki karışıklık nedeniyle kolayca sınırı aşıp Suriye'ye ulaştı ve Lazkiye'de bir pansiyona yerleşti. Zanlının Suriye'ye kaçtığı bilgisi üzerine bölgeyi çok iyi bilen Hatay Emniyeti, İstanbul Emniyeti ile birlikte şüpheliyi yakalamak için istihbarat çalışmalarına başladı. Geçen cuma Ziya Tasalı'nın Suriye'nin Lazkiye kentinde yaşadığı ihbarı geldi. Hatay Emniyeti hızla harekete geçti.

MUHALİFLER YARDIM ETTİ
Sade vatandaş görünümüyle bölgeye gelen ilk ekip zanlının belirtildiği gibi Lazkiye'de bir pansiyonda kaldığını gördü. Zanlının her hareketi izlenerek kayda alındı. Öncü ekip zanlının kaldığı yerin video ve fotoğraflarla birlikte raporunu hazırladı. Cumartesi günü gece yarısından sonra Asayiş, İstihbarat ve Özel Harekat Timleri'nden oluşan 10 kişilik özel ekip zanlıyı yakalamak için harekete geçti. Bölgedeki muhaliflerin de desteğini alan polis ekipleri sabah 5'te operasyonla şüpheliyi kaldığı pansiyonda etkisiz hale getirdi. Zanlının tepki gösteremeden yakalandığı öğrenildi. Şüpheli dün 12.30 sıralarında Türkiye'ye getirilerek Emniyete alındı. Zanlı Tasalı, sağlık kontrolü ve ilk sorgunun ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

UYUŞTURUCU ALMIŞTIM HATIRLAMIYORUM
Ziya Tasalı, emniyetteki ilk sorgusunda Sarai Sierra cinayeti itiraf etti. Laz Ziya sorgusunda şunları söyledi: "O gün uyuşturucu ve uçucu madde kullanmıştım. Onun etkisindeydim. Beni tersleyip üzerime geldiğini hatırlıyorum. Elime geçen bir sopayla kafasına vurdum. Gerisini hatırlamıyorum. Kadını öldürdüğümü ertesi sabah uyuşturucunun etkisi geçince üzerimdeki kanlardan anladım. Cesedi saklamak için üzerini kapattım. Bir süre Cankurtaran'da kaldım. Basında kadının kayıp olduğu çıkınca memlekete gittim. Daha sonra da bir arkadaşım aracılığı ile Hatay'dan Suriye'ye geçtim."

Alper SANCAR