Temmuza kadar ölme!

Adli Tıp, mahkum olan ve 'sağlığından ötürü tahliyesi' istenen gırtlak kanseri Hacı Nasır'ın randevusunu temmuz ayına verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Mart 2013 Güncelleme 14 Mart 2013, 00:00
Temmuza kadar ölme!

İÇİNDEKİLER

Uyuşturucu cinayeti nedeniyle önceki ay 26 yıl hapis cezasına mahkûm olan gırtlak kanseri Hacı Nasır, yaklaşık 1.5 aydır makineye bağlı, bilinci kapalı şekilde yaşıyor. Adli Tıp Kurumu (ATK) ise "sağlığından ötürü tahliyesi" istenen Nasır'a ancak temmuz ayına randevu verdi. 3 yıldır tutuklu bulunan Hacı Nasır, şubattaki duruşması için İstanbul'da Metris Cezaevi Hastanesi'ne getirildi. Ancak durumu kötüleşince Haseki Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Yoğun bakımdaki Hacı Nasır'a, "hayati risk taşıyacağı" gerekçesiyle kemoterapi de uygulanamıyor. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki son duruşmada, avukatı kanserin son evresinde olan Nasır'ın tahliyesini istedi. Mahkeme ATK'dan rapor isterken Kurum, temmuz ayına randevu verdi.

BİTKİSEL HAYATTA YATIYOR
Nasır'ın ailesi ise bu duruma isyan etti. Nasır'ın avukatı "Yeni usulde tahliye için ATK raporu zorunlu. Mahkeme, hastane raporunu kabul etmiyor. Dua etmekten başka çaremiz yok" dedi. Karar tepki gösteren Hacı Nasır'ın ağabeyi Tevfik Nasır ise, "Kardeşim günlerdir bitkisel hayatta. Ciğerimiz yanıyor" diye konuştu.


Bilge ESER