Buluşma bugün

Terör örgütünün, kaçırdığı kamu görevlilerini heyete bugün teslim edeceği kesinleşti. BDP'li Tuncel ise yurt dışı çıkış yasağı olduğu için Kuzey Irak'a gidemedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2013 Güncelleme 13 Mart 2013, 01:40
Buluşma bugün

İÇİNDEKİLER

Terör örgütü PKK'nın elindeki kamu görevlilerini almak için oluşturan 6 kişilik heyet Habur Sınır Kapısı'ndan geçti. Heyet, dün sabah Erbil'e gitti. Heyette BDP milletvekilleri Hüsamettin Zenderlioğlu, Adil Kurt, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile MAZLUM-DER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal yer aldı. Örgüt üyesi olmakla suçlanan ve 8 yıl hapis cezası alan BDP'li Sabahat Tuncel ise yurtdışı yasağı olduğu için Şırnak'ta kaldı.

'MONİKA' KORUYOR
Bu arada heyetin güvenliğini, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi sağlarken, kamu görevlilerinin teslim edileceği nokta sır gibi saklandı. Kürt yönetimi heyeti korumak için "Monika" adı verilen zırhlı araç tahsis etti. Yol güvenliğini de peşmergeler sağladı. Terör örgütü ise 8 kamu görevlisini bugün heyete teslim edeceğini açıkladı.

'HASRET ARTIK SONA ERSİN'
Terör örgütü tarafından kaçırılan Reşat Çeçan'ın Şanlıurfa'daki ailesi, çocuklarına kavuşmayı bekliyor. Eşi ve oğlu, "İnşallah sapasağlam evine dönecek" diyor.

HEYECANLI BEKLEYİŞ
Terör örgütünün elindeki kamu görevlilerinin aileleri de dün Habur'a geldi. İçişleri Bakanlığı'ndan bir müsteşar yardımcısı başkanlığında Şırnak Vali Yardımcısı, Silopi Kaymakamı ve savcılardan oluşan heyet de Habur'da bekliyor.

Hazal ATEŞ